Csirke sajtos táskával recept

Csirke sajtos táskával
3 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

65 perc

Megnézték:
4826

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A ropogós bundában sült csirkemellet majoránnával ízesített, lédús, de zsírszegény krémsajttal töltjük meg.

4 személyre

  • 4 db kicsontozott csirkemell bőr nélkül, kb. 175 g/db
  • 100 g zsírszegény krémsajt
  • 15 g friss fehérkenyér-morzsa
  • 1 db tojássárgája
  • 2 evőkanál összevágott friss majoránna
  • fekete bors
  • 1 evőkanál sima fehér liszt
  • 1 db tojásfehérje
  • 50 g finom szemű friss fehér kenyérmorzsa
  • 1 kávéskanál pirospaprika

A díszítéshez

  • 1 evőkanál összevágott és néhány egész szál friss petrezselyem

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 220 °C- ra (gázsütő: 7. fokozat). A csirkemelleket két fólialap között formázzuk enyhén laposra egy nyújtófával. Vágjunk hosszában mindegyik szeletbe egy mélyedést.

A töltelékhez keverjük össze a krémsajtot, a kenyérmorzsát, a tojássárgáját, a majoránnát, és borsozzuk ízlés szerint. Kanalazzuk a keveréket a csirkemell vájatába. Formázzuk újra a melleket, és zárjuk le a tasakokat fa koktélpálcikával.

A bunda elkészítéséhez szórjuk a lisztet egy nagy tányérba. Verjük fel enyhén a tojásfehérjét egy lapos edényben. Szórjuk a morzsát egy tányérra.

Mártsuk meg a csirkemelleket a lisztben, rázzuk le a felesleget. Kenjük rájuk a tojásfehérjét, majd forgassuk meg jól a kenyérmorzsában, a csirkét gyengéden belenyomkodva.

Tegyük a melleket egy teflontepsibe, és szórjuk be finoman a paprikával. Süssük 20-25 percig, amíg a csirke tiszta levet nem ereszt, amikor késsel megszúrjuk.

Húzzuk ki a koktélpálcikákat a csirkéből, díszítsük petrezselyemmel, és tálaljuk.

Tipp:

A tálaláshoz:
Adhatunk hozzá újburgonyát spárgával vagy cukorborsóval. Vacsoravendégek részére próbáljuk ki a Sült spárgát karamellizált mogyoróhagyma-öntettel.

A recept tápértéke:

Tápérték adagonként
Energia 1302 kJ (310 kcal),
Szénhidrát 17 g,
Fehérje 50 g,
Zsír 5 g (ebből telített zsír 2 g)


Csirke sajtos táskával

Csirke sajtos táskával

A ropogós bundában sült csirkemellet majoránnával ízesített, lédús, de zsírszegény krémsajttal töltjük meg.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés