Csirke sárgabarackkal recept

Csirke sárgabarackkal

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
3027

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Harmóniában a csirke és a sárgabarack - összeillenek!

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 2 dl sárgabaracklé
  • 5 evőkanál sárgabaracklekvár
  • 4 evőkanál frissen aprított menta
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál sherryecet
  • 0.5 kiskanál currypor
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 szelet csirkemellfilé
  • só, bors
  • 6 szem sárgabarack
  • 2 evőkanál apróra vágott pisztácia
  • 1 evőkanál dijoni mustár

Elkészítés

A marinádhoz a baracklét és a lekvárt összekeverjük a mentával, 1 evőkanál olívaolajjal, az ecettel, a curryvel és az apróra vágott fokhagymával.

A csirkemellfiléket sózzuk, borsozzuk, a marinádba helyezzük (úgy, hogy teljesen ellepje), és legalább 2 órára hűtőbe tesszük.

A húst a marinádból kivéve lecsepegtetjük, a páclét félretesszük. A hús alá egy hőálló edénybe 1 kanál olajat öntünk, majd a sütőbe helyezzük, és 180 °C-on, egyszer átforgatva, 20-25 percig sütjük.

Az utolsó 5 percben a hús mellé rakjuk a félbevágott és kimagozott sárgabarackokat, és együtt sütjük. A visszamaradt páclébe belekeverjük a pisztáciát és a mustárt, és tálaláskor a húsra kanalazzuk.


Csirke sárgabarackkal recepthez kapcsolódó receptek

Csirke sárgabarackkal

Csirke sárgabarackkal

Harmóniában a csirke és a sárgabarack - összeillenek!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés