Csirke spárgás-fehérboros mártásban

Csirke spárgás-fehérboros mártásban

A könnyű spárgamártással tálalt, boros alaplében főtt csirke könnyen és gyorsan elkészíthető, pompás fogás.

4 személyre

  • 4 db kicsontozott csirkemell bőr nélkül, kb. 125 g/db
  • 1 db babérlevél
  • 2 db mogyoróhagyma finomra vágva
  • 150 ml csirkealaplé
  • 125 ml száraz fehérbor
  • 225 g spárga 7, 5 cm hosszú darabokra vágva
  • 2 evőkanál kukoricaliszt
  • 150 ml sovány tej
  • fekete bors

A díszítéshez:

  • friss petrezselyemszálak
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Tegyük a csirkemellet egy rétegben nagy serpenyőbe a babérlevéllel és a mogyoróhagymával együtt. Öntsük hozzá az alaplét és a bort, forraljuk fel, majd lefedve, mérsékelt lángon főzzük 20 percig, félidőben megforgatva.

Közben forraljunk vizet. Főzzük a spárgát 4-5 percig enyhén sós, forrásban lévő vízben, amíg épphogy puha lesz. Öntsük le róla a vizet, öblítsük le folyó hideg vízben, majd alaposan csepegtessük le, és tegyük félre.

A csirkét vegyük ki a serpenyőből, és tartsuk melegen. Egy nagy kancsóban keverjük össze a kukoricalisztet és a tejet. Szűrjük le a forró csirkés főzőlevet, majd keverjük a kancsóba. Öntsük vissza a mártást a serpenyőbe, és forraljuk, folyamatosan keverve, amíg besűrűsödik és sima lesz. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

Keverjük a spárgát a mártásba, és forrósítsuk fel 1 percig. Tálaljuk a csirkemellet, kanalazzuk rá a mártást és a spárgát, szórjuk meg borssal, és díszítsük petrezselyem-szálakkal.