Csirke tempura szezámos-mézes mázban. recept

Csirke tempura szezámos-mézes mázban.
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
38

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A tempura egy japán étel. Kisütni szezámolajban kellene, de én pálmaolajat használtam. A tempurálást az olajba mártott bundás húst húzogatni kell a zsiradék tetején, hogy szálkákat kapjunk, majd összeszedjük a tetején keletkezett tojásos szálkákat a bundára vissza, majd így sütjük ropogósra tovább. Ami az olajban marad, azt szedjük ki szűrőlapáttal. Nagyon finom csemege,én bizony mind felfaltam, mert imádom ezt a ropogós ízt.
1 személyre

  • Hozzávalók.
  • a húshoz:
  • 40 dkg csirkemell filé
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 dl jeges víz
  • 1 db tojás
  • 7 dkg búzaliszt
  • 1 -2 csipet só
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • A mázhoz:
  • 1 evőkanál szezámmag
  • 3 evőkanál balzsamecet
  • 5 evőkanál méz
  • 1 evőkanál chiliszósz
  • 1 tk citromlé (lime)
  • só ízlés szerint

Elkészítés

Elkészítése:

Egy tálba mérjük ki a keményítőt, öntsük hozzá a jég hideg vizet és keverjük csomómentesre.Keverjük hozzá a tojást.Majd a liszttel és a sóval is keverjük csomómentesre. A csirkemelleket jól mossuk meg, és vágjuk vastag csíkokra. Egyenként mártogassuk meg a tempurában, és kissé húzogassuk a forró zsiradék felett, majd szedjük össze a tempura csíkokat, és úgy süssük tovább a húst.Ne tegyünk többet a serpenyőbe a húsból, hogy ne érjenek össze. A tempura nem lesz olyan aranysárga, mint a hagyományos . Itatósra szedjük ki az átsült csirkemell csíkokat.

A szezámmagot pirítsuk meg , de nem szükséges. A mézet, balzsamecetet, zöld citrom levét, sót, chiliszószt,sót,szezámmagot keverjük jól össze, majd a kisűlt húsra öntsük rá. Azonnal fogyasszuk,mert így a legfinomabb.


Csirke tempura szezámos-mézes mázban.

Csirke tempura szezámos-mézes mázban.

A tempura egy japán étel. Kisütni szezámolajban kellene, de én pálmaolajat használtam. A tempurálást az olajba mártott bundás húst húzogatni kell a zsiradék tetején, hogy szálkákat kapjunk, majd összeszedjük a tetején keletkezett tojásos…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés