Csirke vargányagomba-mártással, tagliatellével recept
Beküldő: Némethné Zsuzsa Nehézség: Elkészítési idő: 40 perc
Megnézték: |
Hétköznapokra is frissen készített olaszos étel az igazi.
- 40 dkg taglietelle tészta
- 2 evőkanál olívaolaj
- 40 dkg csirkemell filé
- 2 evőkanál napraforgó olaj
- só, bors
- 30 dkg vargányagomba
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 3 szál újhagyma
- 3 dl főzőtejszín
- 8 dkg vaj
- 4 dkg aszalt paradicsom
- 4 dkg kapribogyó száras
Elkészítés
A vargányát forró olívaolajon pirítjuk meg. Aztán jöhet egy kis só, egy kis bors, majd öntsük fel a 3 dl főzőtejszínnel.
A csirkehúst vágjuk 2-3 cm-es kockákra és külön serpenyőben forró olajon pirítsuk át, majd adjuk a gombamártáshoz.
A tésztánkat sós, forrásban lévő vízben forrázzuk le. A leszűrt tésztát öntsük bele a gombás mártásba, hintsük meg aprított újhagymával, és az összevágott petrezselyemzölddel.
Záróakkordként adjuk hozzá az aszalt paradicsomot, a vajat, és még egyszer forraljuk össze az egészet. Száras kapribogyóval megszórjuk.
Csirke vargányagomba-mártással, tagliatellével recepthez kapcsolódó receptek
Csirke vargányagomba-mártással, tagliatellével
Hétköznapokra is frissen készített olaszos étel az igazi.