Csirkebatyus leves recept

Csirkebatyus leves
4.5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

80 perc

Megnézték:
2092

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Fényképes csirke leves recept tésztabatyúval

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 liter csirkealaplé
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 ujjnyi gyömbér
  • 0.5 db csilipaprika (tetszőleges)
  • kevés étolaj

A töltelékhez:

  • 20 dkg csirkehús
  • 1 ujjnyi reszelt gyömbér
  • 1 db újhagyma
  • 0.5 db csilipaprika (tetszőleges)
  • só, bors

A tésztához:

  • 2 db tojás
  • 50 dkg liszt + a nyújtáshoz

Elkészítés

A lisztből és a tojásból tésztát készítünk, majd belisztezett felületen kinyújtjuk, és kb. 6x6 cm-es háromszögekre vágjuk.

A töltelékhez a húst összedolgozzuk a gyömbérrel, az apróra vágott újhagymával és csilivel, majd sózzuk, borsozzuk.

Minden második tésztadarabra tölteléket kanalazunk, majd az üres lapokkal lefedjük, és a széleket összenyomkodjuk.

Az alaplét összeforraljuk a szójaszósszal, a gyömbérrel és a csilivel, kifőzzük benne a tésztabatyukat, majd egy kevés felhevített olajon oldalaikat enyhén megpirítjuk, és a levesbe visszatéve azonnal tálaljuk.


Csirkebatyus leves recepthez kapcsolódó receptek

Csirkebatyus leves

Csirkebatyus leves

Fényképes csirke leves recept tésztabatyúval

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés