Csirkecomb spanyol módra recept

Csirkecomb spanyol módra
4 4

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
8516

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Csirkecombok spanyolosan, olajbogyóval, édes paprikával és choriso kolbásszal. Ezt a receptet családi ebédekhez ajánljuk.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 8 db kicsontozott bőr nélküli csirkecomb
  • 1 db lilahagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db nagy piros húsú paprika
  • 1 db nagy sárga húsú paprika
  • 40 dkg összevágott konzerv paradicsom
  • 1.5 dl száraz fehérbor
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 7.5 dkg choriso kolbász
  • 2.5 dkg mag nélküli fekete olajbogyó
  • só és fekete bors
  • 1 csomó petrezselyem
  • ropogós fehér kenyér

Elkészítés

Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat. A combokat kettévágjuk és aranybarnára pirítjuk.

A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk. A fokhagymát összezúzzuk, a hagymát vékonyan felszeleteljük. Mindkettőt a húshoz adjuk. Előkészítjük a paprikákat (megmossuk, hosszában feélbevágjuk, kicsumázzuk), csíkokra vágjuk és rövid ideig a hússal együtt pirítjuk.

Hozzáadjuk a paradicsomot, a bort és a pirospaprikát. Karikákra vágjuk a kolbászt és beletesszük. Az egészet kb. 15 percig főzzük, míg a hús megpuhul.

Az olajbogyókat félbevágjuk és a húshoz adjuk. Sóval, borssal ízesítjük. A petrezselymet leöblítjük, szárazra töröljük, összevágjuk, és az elkészült csirkecombokra szórjuk. Fehér kenyérrel kínáljuk.

Tipp:

A paprikát megmossuk és hosszában félbevágjuk. Kicsumázzuk, majd – a vágott felületükkel lefelé – a vágódeszkához ütögetjük, hogy a még benne lévő magokat eltávolítsuk. A szeleteléskor a vágott felület legyen felül, így a kés nem csúszik meg a paprika héján.

A recept tápértéke:

TÁPÉRTÉK EGY ADAGBAN: 662 kcal/2780 kJ energia, 48 g szénhidrát, 40 g fehérje, 36 g zsír (ebből 16 g telített zsírsav), vitaminok: B-vitaminok.


Csirkecomb spanyol módra recepthez kapcsolódó receptek

Csirkecomb spanyol módra

Csirkecomb spanyol módra

Csirkecombok spanyolosan, olajbogyóval, édes paprikával és choriso kolbásszal. Ezt a receptet családi ebédekhez ajánljuk.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés