Csirkecomb vele sült zöldségekkel recept

Csirkecomb vele sült zöldségekkel
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

100 perc

Megnézték:
5426

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Mivel a hús és a köret egyszerre kerül a tepsibe, így nem csak időt spórolunk meg az ebéd elkészítésével, de sütés közben az ízek is sokkal jobban összeérnek és finomabb lesz a hús és a köret is.

4 személyre

  • 4 db csirkecomb (vagy csirkeszárny)
  • 50 dkg krumpli
  • 50 dkg sütőtök
  • 5 gerezd fokhagyma (6 gerezd)
  • 10 dkg vaj
  • 2 db babérlevél
  • kakukkfű (lehet szárított is)
  • 1.5 dl fehérbor
  • őrölt fehér bors

Elkészítés

A csirkecombokat sózzuk be és szórjuk meg ízlés szerint őrölt borssal, majd hagyjuk egy kicsit állni.

A sütőtököt és a krumplit pucoljuk meg, és ízlés szerint kockázzuk fel, majd szórjuk meg sóval és őrölt borssal.

Egy tepsibe tegyük egymás mellé a befűszerezett csirkecombokat, majd tegyük köré a felkockázott sütőtököt és krumplit.

Ezután szórjuk köré a fokhagymagerezdeket (nem kell megpucolni), tegyünk rá ízlés szerint kakukkfűágat és babérlevelet. (Megszórhatjuk szárított kakukkfűvel is.) Majd öntsük alá a bort. (Bor helyett önthetünk alá 1,5 db víz és egy fél citrom levének a keverékét.)

A vajat olvasszuk fel, majd kenjük le vele a csirkecombokat. A maradék olvasztott vajat csorgassuk rá a zöldségekre. Ezután fedjük le egy fóliával.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk kb. 45 percig. Ezután vegyük le a fóliát, majd helyezzük vissza a sütőbe és süssük szép pirosra.

Tálaláskor a ropogósra sült csirkecombokat a párolt zöldségekkel kínáljuk.


Csirkecomb vele sült zöldségekkel recepthez kapcsolódó receptek

Csirkecomb vele sült zöldségekkel

Csirkecomb vele sült zöldségekkel

Mivel a hús és a köret egyszerre kerül a tepsibe, így nem csak időt spórolunk meg az ebéd elkészítésével, de sütés közben az ízek is sokkal jobban összeérnek és finomabb lesz a hús és a köret is.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés