Csirkehúsos salátatekercsek recept

Csirkehúsos salátatekercsek
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

55 perc

Megnézték:
1530

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ebben az ázsiai konyha ihlette előételben egyáltalán nincs hozzáadott zsír. A csirkét gyömbérrel ízesített alaplében megfőzzük, csíkokra vágjuk, a zöldségekkel együtt beleforgatjuk a szójás-ecetes öntetbe, és fejessaláta-levelekbe göngyöljük.

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 2.25 dl csirkealaplé
  • 2 szelet friss gyömbér (kb. 5 mm vastag)
  • 45 dkg kicsontozott csirkemell vagy csirkecomb bőr nélkül
  • 3 evőkanál rizsecet
  • 1 evőkanál alacsony nátriumtartalmú szójaszósz
  • 1 db durvára reszelt sárgarépa
  • 1 db vékony csíkokra vágott piros húsú paprika
  • 16 db fejessaláta-levél
  • 16 friss mentalevél
  • 3 evőkanál apróra vágott zsiradék nélkül pörkölt mogyoró
  • 3 evőkanál alacsony nátriumtartalmú szójaszósz
  • 1 evőkanál rizsecet
  • 1 kiskanál porcukor

Elkészítés

A mártás elkészítéséhez a szójaszószt, a cukrot és az ecetet egy kis lábasba öntjük. Kis lángon addig kevergetjük, amíg a cukor feloldódik, majd félretesszük hűlni.

Egy nagy serpenyőben közepes lángon felforraljuk az alaplevet a gyömbérrel. Beletesszük a húst. A lángot takarékra állítjuk, lefedjük a serpenyőt, és a csirkemellet puhára főzzük, közben félidőben egyszer megfordítjuk. Kivesszük a húst a serpenyőből (a főzőlét kiöntjük), s amikor kihűlt, csíkokra vágjuk.

Egy közepes tálban összekeverjük a rizsecetet a szójaszósszal. Beletesszük a csíkokra vágott csirkehúst, a sárgarépát, a piros húsú paprikát, és alaposan összeforgatjuk őket.

A fejessaláta-leveleket a munkalapra tesszük. Mindegyikbe 1-1 mentalevelet helyezünk. A csirkés keveréket egyenletesen elosztva a salátalevelekre kanalazzuk, és a tetejére szórjuk a földimogyorót. A leveleket felgöngyöljük, és a mártással tálaljuk.

Tipp:

• A tekercseket csirke- helyett pulykamellel is elkészíthetjük. A húst el is hagyhatjuk, tofuval pótolhatjuk. Kevés szezámolajban megpirítunk 22,5 dkg kockára vágott tofut, majd a zöldségekhez keverjük.

Miért egészséges?

Sokan nem is gondolnák, de az egészséges étrend szó szerint színes is! Minél több színű hozzávalóból készül egy étel, valószínűleg annál magasabb a vitamin- és ásványianyag-tartalma. Ez a fogás a zöld salátalevelekkel, a piros húsú paprikával, valamint a sárgarépával igencsak ígéretes, különösen a vérnyomás csökkentése szempontjából.

A recept tápértéke:

Energia 56 kcal, zsír 2,5 g (ebből telített 0,5 g), fehérje 8 g, szénhidrát 2 g, nátrium 170 mg (só 0,425 g), élelmi rost 0,5 g.


Csirkehúsos salátatekercsek

Csirkehúsos salátatekercsek

Ebben az ázsiai konyha ihlette előételben egyáltalán nincs hozzáadott zsír. A csirkét gyömbérrel ízesített alaplében megfőzzük, csíkokra vágjuk, a zöldségekkel…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés