Csirkehúsos táska szezámolajos szósszal recept

Csirkehúsos táska szezámolajos szósszal
4 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
1017

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Igazi ínyenceknek való ez a kínai módra készült finomság: sulyomot és finomra vágott korianderzöldet keverünk csirkehúshoz, újhagymához és gyömbérhez, majd mindezt wonton-tésztába burkoljuk. Végül – ahelyett, hogy kisütnénk – lassú tűzön megfőzzük a táskákat, így kevesebb lesz bennük a zsír és a kalória.

1 személyre

  • 22.5 dkg darált csirkehús
  • 4 evőkanál vékonyan felkarikázott újhagyma
  • 4 evőkanál finomra aprított konzerv sulyom
  • 4 evőkanál felaprított friss korianderzöld
  • 4 kiskanál alacsony nátriumtartalmú szójaszósz
  • 0.5 kiskanál őrölt gyömbér
  • 0.25 kiskanál bors
  • 24 db wonton-tésztalap (körülbelül 7 5 cm-es négyzetlapok)
  • 4 evőkanál alacsony nátriumtartalmú szójaszósz
  • 1 evőkanál szezámolaj
  • 2 kiskanál rizsecet
  • 0.5 kiskanál porcukor
  • 4 evőkanál vékonyra felkarikázott újhagyma

Elkészítés

A csirkehúst, az újhagymát, a sulyomot, a korianderzöldet, a szójaszószt, a gyömbért és a borsot egy közepes méretű tálba tesszük, és összekeverjük.

Mindegyik wonton-tésztalap egyik felébe egy púpozott kiskanálnyi tölteléket teszünk. (Egyszerre több tésztalapot töltünk meg, miközben a többit nedves konyharuhával letakarjuk.) Nedves kézzel vagy háztartási ecsettel megnedvesítjük a tésztalapok oldalát, ráhajtjuk a töltelékre, hogy egy háromszögformát kapjunk, majd a széleket szorosan összenyomkodjuk.

Egy kis tálban a szójaszószból, a szezámolajból, az ecetből,a cukorból és az újhagymából szószt készítünk.

Egy nagy lábasban vizet forralunk. Beletesszük a táskákat,és körülbelül 4 percig főzzük, vagy amíg feljönnek a víz felszínére, és a tölteléket tapintásra keménynek érezzük. Leöntjük róluk a vizet, lecsepegtetjük őket, és a szósszal melegen tálaljuk.

Tipp:

Zöldséges táska: Darált hús helyett egy kevés, csíkokra vágott sárgarépát, finomra kockázott piros húsú paprikát és 10 dkg bébiparajlevelet keverünk a töltelékbe.

Miért egészséges?

• Ezeknek a falatkáknak azért olyan alacsony a zsírtartalmuk, mert főzzük őket, ahelyett, hogy olajban kisütnénk. Ezenkívül remekül csillapítják a sós ropogtatnivalók iránti vágyat. A szójaszósz általában sok sót tartalmaz, ezért csínján bánjunk vele, keressük a nátriumban szegény változatot.

A recept tápértéke:

Energia 70 kcal, zsír 4 g (ebből telített 0,5 g), fehérje 6 g, szénhidrát 10 g, nátrium 230 mg (só 0,57 g), élelmi rost 0,2 g.


Csirkehúsos táska szezámolajos szósszal

Csirkehúsos táska szezámolajos szósszal

Igazi ínyenceknek való ez a kínai módra készült finomság: sulyomot és finomra vágott korianderzöldet keverünk csirkehúshoz, újhagymához és gyömbérhez,…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés