Csirkemáj erdész módra recept

Csirkemáj erdész módra
3 4

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
5075

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Gyors és finom hétköznapi ebéd főétele lehet.

3 személyre

  • 50 dkg csirkemáj
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál majoranna
  • 1 evőkanál petrezselyemzöld összevágva
  • só ízlés szerint
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 10 dkg erdei gombakeverék (mélyhűtött)
  • 1 teáskanál ételízesítő por
  • olaj

Elkészítés

Az olajban megfuttatjuk az apróra vágott hagymákat, majd fűszerpaprikát szórunk rá, és a fűszereket belekeverjük. A megmosott májakat beletesszük a lábasba vagy egy öblösebb serpenyőbe. Rázogassuk jól össze.

A paprikát, paradicsomot apróra vágva adjuk hozzá. A zöldfűszert az elkészülése előtt dobjuk rá. A gombákat is félig kész állapot után engedjük bele. Jól rázzuk meg, és csak kevés folyadékkal eresszük fel, ha szükséges. Ahogy megpuhult a máj, akkor sózzuk meg, esetleg ízesítő Maggiport tehetünk még bele. Párolt rizzsel és savanyúsággal forrón kínáljuk.


Csirkemáj erdész módra recepthez kapcsolódó receptek

Csirkemáj erdész módra

Csirkemáj erdész módra

Gyors és finom hétköznapi ebéd főétele lehet.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Csirkemáj erdész módra recepthez

thumb
Némethné Zsuzsa - 2014. május 01. 12345
Az erdei gomba ami mélyhűtött volt,nem enged levet.Hogy ki nem tud főzni,azt előbb jól gondolja át.A folyadék pedig azért szükséges,hogy elég szaftunk legyen,és neégjen oda.Ja,és nem elég 2 perc a májnak,mert nyersen nem szeretjük.Nem hinném,hogy 44 év tapasztalata megingatná más véleménye.Előbb ki kell próbálni.üdv.
Gabi - 2014. május 01. 12345
Az sem tud főzni, aki ezt a receptet feltette.
A csirkemájnak kb. 2 perc elég- logikusan a gombát kell előbb beletenni, és ha az már majdnem kész , a legvégén a májat. Viz nem kell, mert a gomba enged, és nem baj ha az el is párolog, igy a végén rövid szaftos ragut kapunk.
thumb
Receptvarázs - 2014. március 24. 12345
Oh, köszönjük, hogy szóltatok! már javítottuk is!
agi40 - 2014. március 24. 12345
A máj mennyisége kimaradt az semmi a máj is kimaradt.
Angyal Albert - 2014. március 24. 12345
Ez mind nagyon jó és finom lehet de a receptből ki maradt a máj mennyisége.