Csirkemáj sütőtökös-almás raguval recept

Csirkemáj sütőtökös-almás raguval
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
1394

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Az édes-fűszeres ízek kedvelőinek.

2 személyre

  • 6 db csirkemáj
  • 2 db alma (édes)
  • 30 dkg kockázott sütőtök
  • 1 db nagy lila hagyma
  • 2 evőkanál méz
  • őrölt színes bors
  • majoranna
  • őrölt fahéj
  • őrölt szerecsendió
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 5 dkg vaj

Elkészítés

A csirkemájról éles késsel fejtsük le az eres részeket, majd vágjuk fel nagyobb darabokra. Az alma magházát távolítsuk el, majd szintén vágjuk fel nagyobb kockákra. A lila hagymát vágjuk félbe, majd vágjuk fel vastagabb szeletekre.

A sütőtököt szintén vágjuk fel nagyobb kockákra, majd pár perc alatt főzzük félpuhára. Ezután szűrjük le, és tegyük félre.

Egy wok-ba (v. serpenyőbe) hevítsük fel az olajat, majd tegyük bele a feldarabolt csirkemájat, és többször átforgatva, süssük kb. 5 percig. Ezután egy szűrőkanállal szedjük ki, és tegyük félre.

A visszamaradt zsiradékhoz adjuk hozzá a vajat, majd tegyük bele a felszeletelt lila hagymát. Kevergetve pároljuk pár percig, majd adjuk hozzá az almát. Ezután csorgassuk rá a mézet, sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint fűszerezzük. Keverjük alaposan össze, majd egy kicsi rést hagyva, fedjük le egy fedővel. Alacsony hőfokon, néha óvatosan megrázogatva, pároljuk pár percig.

Amikor a hagyma és az alma már félpuhára párolódott, adjuk hozzá az előfőzött sütőtököt, és az elősütött csirkemájat, majd öntsük hozzá a tejszínt is. Keverjük óvatosan össze, és szükség esetén ízesítsünk utána. Néhány perc alatt rottyantsuk össze a ragut, majd zárjuk el a gázt és tálalásig tartsuk melegen.

Ameddig a ragu készül, enyhén sós vízben főzzük ki a metélt tésztát. Ezután szűrjük le, majd egy pici olívaolajon futtassuk meg. Közben enyhén sózzuk, és keverjük alaposan össze.

Tálaláskor szedjük a tésztát tányérokra, majd kanalazzuk rá a csirkemájas-sütőtökös-almás ragut.


Csirkemáj sütőtökös-almás raguval recepthez kapcsolódó receptek

Csirkemáj sütőtökös-almás raguval

Csirkemáj sütőtökös-almás raguval

Az édes-fűszeres ízek kedvelőinek.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés