Csirkemájas-baconös cukkinitekercs polentával recept

Csirkemájas-baconös cukkinitekercs polentával
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
1516

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Cukkinikedvelők figyelmébe.

3 személyre

  • Hozzávalók 6 db tekercshez:
  • 1 közepes cukkini
  • 1 csomag szeletelt bacon
  • 3 db csirkemáj
  • 3 dl tejföl
  • 2 evőkanál kukoricaliszt
  • 10 dkg sajt
  • őrölt fehér bors
  • majoranna
  • szerecsendió
  • 3 dkg margarin (v. vaj)
  • 2 evőkanál olívaolaj

Polenta hozzávalói:

  • 15 dkg kukoricadara
  • 2.5 dl tej
  • 2.5 dl víz
  • 5 dkg vaj
  • só, őrölt bors

Elkészítés

A cukkinit vékonyra szeleteljük fel, majd öntsük a serpenyőbe az olívaolajat, és a pár perc alatt süssük mindkét oldalát szép pirosra. Ezután szedjük ki egy tálcára, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és hűtsük ki.

A csirkemájakat vágjuk félbe, majd szórjuk meg egy kevéske sóval, őrölt borssal, szerecsendióval, és majorannával. Ezután forgassuk alaposan össze.

2-3 szelet bacont fektessünk le, majd helyezzünk rá egy szelet, elősütött cukkinit. Ezután tegyünk rá egy fél befűszerezett csirkemájat, majd óvatosan tekerjük fel.

Az elkészült tekercseket helyezzük egy margarinnal (v. vajjal) kikent kerámia sütőformába (v. tepsibe) egymásmellé.

A tejfölt keverjük simára a kukoricaliszttel, és öntsük rá a tekercsekre, majd fóliával fedjük le sütőforma tetejét.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, és kb. 30 percig pároljuk. Ezután vegyük le a fóliát, majd szórjuk meg ízlés szerint reszelt sajttal.

Végül tegyük vissza a sütőbe és süssük szép pirosra.

A polentához a tejet és a vizet öntsük bele egy edénybe és kezdjük el felmelegíteni, majd állandó keverés mellett adjuk hozzá a kukoricadarát. Ízlés szerint sózzuk, és borsozzuk, majd kevergetve addig főzzük, még besűrűsödik. Ezután adjuk hozzá a vajat, majd keverjük simára, és főzzük még pár percig.

Egy tálcát vékonyan kenjük le olajjal, majd öntsük rá a masszát. Egyenletesen simítsuk el, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

Amikor teljesen kihűlt, ízlés szerinti kiszúróval szaggassuk ki, vagy vágjuk fel nagyobb kockákra.

Egy teflon serpenyőbe hevítsünk fel egy evőkanál olívaolajat, majd a kiszaggatott polenta mindkét oldalát süssük szép pirosra.

Tálaláskor helyezzük a tányérra a cukkinitekercseket, majd a pirosra sült polentával kínáljuk.


Csirkemájas-baconös cukkinitekercs polentával recepthez kapcsolódó receptek

Csirkemájas-baconös cukkinitekercs polentával

Csirkemájas-baconös cukkinitekercs polentával

Cukkinikedvelők figyelmébe.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés