Csirkemájas metélt recept

Csirkemájas metélt
4 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

25 perc

Megnézték:
2793

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A csirkemájat helyettesíthetjük kacsamájjal. A mártás legalább olyan finom marsala borral, mint portóival.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 nagy szál petrezselyem
  • 2 db zsályalevél
  • 80 dkg friss csirkemáj
  • 35 dkg szélesmetélt
  • 4 evőkanál vaj
  • só és fekete bors
  • 1 evőkanál növényi olaj
  • 8 evőkanál portói

Elkészítés

Egy nagy edényben vizet forralunk. Alacsony hőfokon előmelegítjük a sütőt.

Az olívaolajat egy serpenyőben alacsony hőfokon felforrósítjuk. A hagymát megtisztítjuk, összevágjuk és a serpenyőbe tesszük. A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk, a hagymához adjuk, és a kettőt együtt óvatosan megpirítjuk.

A zöldfűszereket megmossuk, szárazra töröljük, összevágjuk és ugyancsak a serpenyőbe tesszük.

A csirkemájról eltávolítunk minden elszíneződött részt, inakat és hártyát, nagy darabokra vágjuk és félretesszük.

A tésztát, a sót és a növényi olajat a lobogó vízbe tesszük, és a frissen gyúrt tésztát 3 percig, a száraztésztát 10–12 percig főzzük. Leszűrjük és melegen tartjuk.

Közben a májat a serpenyőbe tesszük, a hőfokot magasabbra állítjuk, és a májat kevergetve megpirítjuk. Hozzáöntjük a portóit és magas hőfokon addig főzzük, amíg a fele mennyiségre besűrűsödik.

Belekeverjük a vajat. Megsózzuk és megborsozzuk, majd a tésztához vegyítjük és azonnal tálaljuk.

Tipp:

Ha a tésztát főfogásként tálaljuk, adjunk hozzá valamilyen zöld salátát.

A recept tápértéke:

TÁPÉRTÉK EGY ADAGBAN: 934 kcal/3923 kJ energia, 31 g szénhidrát, 28 g fehérje, 21 g zsír (ebből 6 g telített zsírsav), vitaminok: A-vitamin, B-vitaminok, C- és E-vitamin


Csirkemájas metélt

Csirkemájas metélt

A csirkemájat helyettesíthetjük kacsamájjal. A mártás legalább olyan finom marsala borral, mint portóival.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés