Csirkemell fokhagymás szaftban recept

Csirkemell fokhagymás szaftban
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
7114

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez az omlós, szaftos csirkemell kb. 30 perc alatt elkészül, és már tálalhatjuk is.

2 személyre

  • 1 db csirkemell
  • 5 gerezd fokhagyma
  • kakukkfű
  • rozmaring
  • őrölt fehér bors
  • 0.5 dl fehérbor
  • 2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés

A csirkemellet vágjuk fel nagyobb darabokra, majd sózzuk be. A friss fűszernövényeket, és a megtisztított fokhagymát vágjuk fel apróra. (szárított fűszereket is használhatunk, azt majd sütéskor morzsoljuk rá a csirkemellre)

Egy wokban (v. serpenyőben) hevítsük fel az olajat, majd keverjük hozzá az apróra vágott fokhagymát. Pár pillanat múlva, adjuk hozzá az előzőleg besózott csirkemell darabokat, majd süssük fehéredésig. (közben többször fordítsuk át a húsdarabokat)

Amikor a hús már kifehéredett, szórjuk meg ízlés szerint a fűszernövényekkel, az őrölt borssal, és keverjük össze. Ezután öntsük fel a borral, és kb. 10 percig pároljuk hogy a szaft besűrűsödjön.

Közben készítsünk ízlés szerint köretet a húshoz. Én rizst készítettem, de pl. krumplit is süthetünk hozzá.

Tálaláskor tegyük a csirkemell darabokat tányérra, majd locsoljuk meg a szafttal. Köretként kínálhatunk mellé rizst, sült krumplit, vagy ízlés szerint salátát.


Csirkemell fokhagymás szaftban recepthez kapcsolódó receptek

Csirkemell fokhagymás szaftban

Csirkemell fokhagymás szaftban

Ez az omlós, szaftos csirkemell kb. 30 perc alatt elkészül, és már tálalhatjuk is.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés