Csirkemell gombás mártásban recept

Csirkemell gombás mártásban
4.5 12

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
16610

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A vajban és olívaolajban sült zsenge csirkemell ízletes és laktató fogás. Gombából és újhagymából készült tejszínes mártással tálalhatjuk.

4 személyre

  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál vaj
  • 4 db csirkemellfilé (egyenként kb. 18 dkg)
  • só és fekete bors
  • 4 szál újhagyma
  • 35 dkg sampinyongomba
  • 1 evőkanál liszt
  • 1.5 dl tyúkhúsalaplé
  • 1.5 dl habtejszín

Elkészítés

A sütőt kissé előmelegítjük, négy tányért felmelegítünk benne. Serpenyőben erősen felforrósítjuk a vajat. Közben a csirkemelleket mindkét oldalukon sóval és borssal bedörzsöljük.

A csirkemelleket a serpenyőbe tesszük és mindkét oldalukon 2–3 percig sütjük, míg megpirulnak. Ezután a húst alacsony hőfokon további 8–10 percig sütjük, közben egyszer megfordítjuk.

Ezalatt megtisztítjuk és megmossuk az újhagymát és a gombát. Mindkettőt vékonyan felszeleteljük.

Megvizsgáljuk, hogy átsült-e a hús. Ehhez egy spékelőtűt beleszúrunk a húsba: ha a húsból áttetsző szaft szivárog, kivesszük a serpenyőből, és a sütőbe tesszük melegre.

Az újhagymát és a gombát a serpenyőbe tesszük, és mérsékelt hőfokon 3–4 perc alatt puhára pároljuk.

Megszórjuk liszttel és egy percig pirítjuk. Felöntjük az alaplével és állandó keverés közben felforraljuk, majd 2–3 percig főzzük. Alacsonyabbra állítjuk a hőfokot, és belekeverjük a tejszínt. A húst visszatesszük a serpenyőbe, és a mártásban még 2–3 percig melegítjük.

A csirkeszeleteket az előmelegített tányérokra helyezzük, ráöntjük a mártást, és azonnal tálaljuk.

Tipp:

A csirkehúst jól kiegészíti az újkrumpli és a zöldbab vagy egy könnyű saláta, pl. a dinnyés nyári saláta.

A recept tápértéke:

TÁPÉRTÉK EGY ADAGBAN: 371 kcal/1558 kJ energia, 4 g szénhidrát, 41 g fehérje, 21 g zsír (ebből 10 g telített zsírsav), vitaminok: A-vitamin, B-vitaminok és E-vitamin.


Csirkemell gombás mártásban

Csirkemell gombás mártásban

A vajban és olívaolajban sült zsenge csirkemell ízletes és laktató fogás. Gombából és újhagymából készült tejszínes mártással tálalhatjuk.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés