Csirkemell krémes spenóttal recept

Csirkemell krémes spenóttal
5 5

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
rena4

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
3498

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A megunhatatlan csirkemell új köntösben - még finomabb!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók

  • 1 db nagyobb csontos csirkemell
  • 25 dkg túró
  • 10 dkg spenót
  • 1 nagyobb gerezd fokhagyma
  • 4 ek tejföl
  • 1 db tojás
  • szezámmag
  • bors

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A spenótot forró vízben három perc alatt megfőzzük, leszűrjük. A túróval és 1 tk sóval összeaprítjuk. A csirkemellett kicsontozzuk, vékony szeletekre, majd kb. 5x5 centis darabokra vágjuk.

Két 18x26 cm-es edényt vékonyan kikenünk olajjal és beszórjuk szezámmaggal. Erre fektetjük a húsdarabokat úgy, hogy közöttük kis hézagok maradjanak. Ezután sózzuk, borsozzuk őket. A húsdarabokra habzsákkal kinyomjuk a spenótos krémet, majd vékonyan meghintjük szezámmal. A tejfölt és a tojást összekeverjük villával és a húsok közötti résbe kanalazzuk.

Az edényeket betesszük a forró sütőbe és mérsékeljük a hőmérsékletet 180 fokra. 25-30 pec alatt készre sütjük. Ha nem pirult meg eléggé a teteje, pár perc grillezéssel segíthetünk a dolgon.

Rizzsel és kovászos uborkával tálaljuk.


Csirkemell krémes spenóttal recepthez kapcsolódó receptek

Csirkemell krémes spenóttal

Csirkemell krémes spenóttal

A megunhatatlan csirkemell új köntösben - még finomabb!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Csirkemell krémes spenóttal recepthez

ilonavenczel - 2012. augusztus 24. 12345
nagyon fimom lehet