Csirkemell mustáros bundában zöldségekkel recept

Csirkemell mustáros bundában zöldségekkel
4.5 20

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
sütökfőzök

Nehézség:

Elkészítési idő:

120 perc

Megnézték:
8407

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Különleges étel, különleges sütési eljárással.

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 csomag 450 grammos mirelit franciasaláta zöldség keverék vagy ennek megfelelően friss sárgarépa, petrezselyemgyökér, burgonya apró kockákra vágva és borsó
  • 2 db Champion gomba
  • 1 db kis fej vöröshagyma
  • 1 ágacska rozmaring
  • 1 dl húsleves vagy zöldség leves (készíthető leveskockából is)

A bundához és a húshoz:

  • 1 kg csirkemell csont nélkül
  • 1 evőkanál mogyoró olaj
  • 50 gr zsemlemorzsa
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • 50 gr puha vaj
  • 30 ml mustár
  • 1 db tojás
  • só, bors
  • 2 evőkanál majonéz
  • 3 evőkanál tejföl
  • salátalevelek a díszítéshez

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 210 fokra. A hagymát és a gombát megtisztítjuk, felaprítjuk, de ne túl apróra. A zöldség keveréket beletesszük egy kb. 3,5 L-es jénai edénybe, hozzáadjuk az összeaprított hagymás gombát. Összekeverjük. A rozmaring ágat a tetejére fektetjük, ráöntjük a 100 ml hús vagy zöldséglevest. (Amennyiben nem mirelit a zöldségkeverékünk, hanem frissből készítjük, akkor miután mindent az edénybe tettünk az előbb felsoroltak szerint, akkor lefedjük az edényünket és 750 Watton 6 percig pároljuk a zöldségeket a mikrohullámú sütőben). A jénai edényünk tetejébe elhelyezzük egymás mellé a csirkemelleket, vékonyan megkenjük mogyoró olajjal.

A mustáros bunda készítése: A zsemlemorzsát és a petrezselymet felaprítjuk, majd hozzáadjuk a vajat, a mustárt, a tojást, egy kevés sót és borsot és jól összekeverjük. Ezzel a mustáros krémmel megkenjük a csirkemellek tetejét. A jénai tetőt, amiben a húst megkentünk a zöldségekkel megtöltött edény tetejére tesszük. Az edényünket egy másik jénaival vagy alufóliával fedjük le és a sütőbe tesszük. Így egy energiatakarékos emeletes főzést hoztunk létre, ahol a köret és a hús együtt készülhet a sütőben. Így az ételünket 30 percig sütjük 210 fokon. Miután az idő letelt, levesszük a jénait vagy a fóliát, ami most a tetőnk volt.

A tetőt, amiben a hús van, leemeljük a zöldség köretünkről és már csak a húst tesszük vissza a sütőbe és 20 perc alatt aranysárgára pirítjuk a bundát. Amíg a hús pirul, a majonézt összekeverjük a tejföllel és a langyosra hűlt zöldséggel összevegyítjük. 4 db fejes saláta levelet folyóvíz alatt alaposan megmosunk és teljesen megszárítjuk. A saláta levelekkel a egy tálalótálat kibéleljük, erre ráöntjük a tartármártásos zöldség köretünket. A húst óvatosan felszeleteljük és a zöldség ágyra fektetjük.

Köretként még kínálhatunk mellé krumplipürét vagy rizst és Kuszkusz is, de plusz köret nélkül is nagyon finom és laktató ebédünk lesz. Tipp: Aki szereti azt a mustárt, ami nem pépesre van készítve, hanem darabosan megtalálhatóak a magok is, akkor nyugodtan készíthető azzal is. Ezenkívül készíthető egybensült malac illetve disznóhúsból is.


Csirkemell mustáros bundában zöldségekkel recepthez kapcsolódó receptek

Csirkemell mustáros bundában zöldségekkel

Csirkemell mustáros bundában zöldségekkel

Különleges étel, különleges sütési eljárással.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Csirkemell mustáros bundában zöldségekkel recepthez

toplánszkyné kertész ilona - 2012. november 15.
istenien finom,