Csirkemell őzgerincformába sütve

Csirkemell őzgerincformába sütve

Sokan elkészítették már, ezért kedvet kaptam hozzá én is, bár másképpen.

4 személyre

  • 40 dkg csirkemell
  • 20 dkg bacon
  • 10 dkg parasztsonka
  • 15 dkg reszelt sajt
  • só, bors
  • 1 kis csokor petrezselyem aprítva
  • 4 dl tejföl
  • 3 db tojás
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A húst vágjuk apró kockára, sózzuk, és hagyjuk állni egy kicsit. A tejfölt, a tojásokkal, csipet sóval, borssal, a petrezselyemmel, 10 dkg reszelt sajttal masszává keverjük.

Az őzgerincformát kivajazzuk, kibéleljük szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. A húsos masszát kanalazzuk a formába és az öntetet öntsük rá, ütögessük egy kicsit a munkalaphoz,hogy elterüljön mindenhol,ezután a maradék 5 dkg reszelt sajttal szórjuk meg, és hajtsuk rá a lelógó szalonnákat. Hosszában a tetejére tegyük a parasztsonkát, hogy befedje a tölteléket.

Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt süssük készre. Ha kész, borítsuk ki egy hosszúkás tálra. Ha melegen fogyasztjuk, kicsit lágyabb lesz, de ha kihűtjük hűtőbe egy napra, hideg előételként is megállja a helyét. Van aki kiborítás után még pirítja a húsroládot, de én azért nem teszem, mert akkor kiszárad a szalonna, amit nem szeretnék. Köretnek fokhagymás sült burgonyát kínáltam mellé.

Az őzgerincforma mérete: 32 cm hosszúságú és 11 cm széles.