Csirkemell paprikás salsával recept

Csirkemell paprikás salsával

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
1894

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Az édes húsos és az erős csili paprikából készült, olívaolajjal és limonellalével nemesített mártás az egyszerű, grillezett csirkehúsból látványos és finom pecsenyét varázsol.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 2 db piros és sárga húsú paprika
  • 1 db zöld csili paprika
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 2 kis gerezd fokhagyma
  • 4 db csirkemell (egyenként kb. 18 dkg)
  • só és fekete bors
  • 0.5 db citrom vagy limonella

Elkészítés

A grillsütőt magas hőfokon előmelegítjük. A paprikákat megmossuk és szárazra töröljük. A húsos paprikákat négyfelé vágjuk, kicsumázzuk, a paprikanegyedeket héjas felükkel felfelé a grill rostélyára fektetjük. Melléhelyezzük a csili paprikát is, és a paprikákat 15 percig grillezzük, míg a héjuk felhólyagosodik és megbarnul. Ügyeljünk rá, hogy oda ne égjen. A csilit félidőben megfordítjuk.

Közben fél evőkanál olajat egy nagyobb, 4 és fél kanál olajat pedig egy kisebb tálba teszünk. A fokhagymát megtisztítjuk, és egy-egy összezúzott gerezdet a két olajos tálba dobunk.

A csirkemelleket a nagyobbik tálba tesszük, és jól megforgatjuk az olajban. A húsdarabokat borssal bedörzsöljük, és a bőrös felükkel felfelé a grillezőrostélyra helyezzük őket a paprikák mellé. 7–8 percig grillezzük, míg a csirke bőre aranybarna és ropogós nem lesz, majd megfordítjuk és még 7–8 percig grillezzük.

A megbarnult paprikadarabokat egy tálba tesszük, és lefedve hagyjuk kissé kihűlni.

Amíg a hús sül, a salsához kifacsarjuk a citrom, ill. limonella levét, és sóval, borssal ízesítve egy kis tálkába tesszük.

Lehúzzuk a húsos paprikák héját, majd húsukat nagyon apróra összevágjuk. A csili héját is lehúzzuk, a paprikát félbevágjuk, kicsumázzuk, majd apróra összevágjuk. A kétféle paprikát a salsába keverjük, amit azután a csirkemellekre öntünk.

Tipp:

A paprikás salsás csirkemellhez finom a cikória olasz módra. A paprikás salsa nagyon jól illik a grillezett halhoz is. Ha előbb elkészítjük, tartsuk hűtőszekrényben.

A recept tápértéke:

TÁPÉRTÉK EGY ADAGBAN: 352 kcal/1478 kJ energia, 5 g szénhidrát, 39 g fehérje, 20 g zsír (ebből 4 g telített zsírsav), vitaminok: A-vitamin, B-vitaminok, C- és E-vitamin.


Csirkemell paprikás salsával recepthez kapcsolódó receptek

Csirkemell paprikás salsával

Csirkemell paprikás salsával

Az édes húsos és az erős csili paprikából készült, olívaolajjal és limonellalével nemesített mártás az egyszerű, grillezett csirkehúsból látványos…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés