Csirkemell paprikás salsával

Csirkemell paprikás salsával

Az édes húsos és az erős csili paprikából készült, olívaolajjal és limonellalével nemesített mártás az egyszerű, grillezett csirkehúsból látványos és finom pecsenyét varázsol.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 2 db piros és sárga húsú paprika
  • 1 db zöld csili paprika
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 2 kis gerezd fokhagyma
  • 4 db csirkemell (egyenként kb. 18 dkg)
  • só és fekete bors
  • 0.5 db citrom vagy limonella
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A grillsütőt magas hőfokon előmelegítjük. A paprikákat megmossuk és szárazra töröljük. A húsos paprikákat négyfelé vágjuk, kicsumázzuk, a paprikanegyedeket héjas felükkel felfelé a grill rostélyára fektetjük. Melléhelyezzük a csili paprikát is, és a paprikákat 15 percig grillezzük, míg a héjuk felhólyagosodik és megbarnul. Ügyeljünk rá, hogy oda ne égjen. A csilit félidőben megfordítjuk.

Közben fél evőkanál olajat egy nagyobb, 4 és fél kanál olajat pedig egy kisebb tálba teszünk. A fokhagymát megtisztítjuk, és egy-egy összezúzott gerezdet a két olajos tálba dobunk.

A csirkemelleket a nagyobbik tálba tesszük, és jól megforgatjuk az olajban. A húsdarabokat borssal bedörzsöljük, és a bőrös felükkel felfelé a grillezőrostélyra helyezzük őket a paprikák mellé. 7–8 percig grillezzük, míg a csirke bőre aranybarna és ropogós nem lesz, majd megfordítjuk és még 7–8 percig grillezzük.

A megbarnult paprikadarabokat egy tálba tesszük, és lefedve hagyjuk kissé kihűlni.

Amíg a hús sül, a salsához kifacsarjuk a citrom, ill. limonella levét, és sóval, borssal ízesítve egy kis tálkába tesszük.

Lehúzzuk a húsos paprikák héját, majd húsukat nagyon apróra összevágjuk. A csili héját is lehúzzuk, a paprikát félbevágjuk, kicsumázzuk, majd apróra összevágjuk. A kétféle paprikát a salsába keverjük, amit azután a csirkemellekre öntünk.