Csirkemell pitában recept

Csirkemell pitában
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

25 perc

Megnézték:
1693

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Finom, fűszeres csirkehús a pitában

4 személyre

  • 1 teáskanál reszelt citromhéj
  • 60 ml citromlé
  • 60 ml extra szűz olívaolaj
  • 1 teáskanál dijoni mustár
  • csipetnyi só
  • csipetnyi frissen őrölt bors
  • 3 evőkanál apróra vágott friss bazsalikom
  • 3 evőkanál apróra vágott friss petrezselyem
  • 3 szál újhagyma, vékonyan felkarikázva
  • 2 evőkanál kapribogyó, leöblítve, kinyomkodva
  • 45 dkg kis darabokra vágott főtt csirkemell vagy comb
  • 4 db nagyméretű pite

Elkészítés

A húson és a pitán kívül mindent nagy tálba rakunk, összekeverjük, majd a zamatos, illatos zöld fűszeres szószba tesszük a csirkedarabokat, és az egészet alaposan összeforgatjuk.

Az így elkészített hússalátát fogyasztásig behűtve tároljuk (a pitákat is, de a hűtőszekrényben ne érintkezzenek a salátával).

Közvetlenül fogyasztás előtt a piták tetejét levágjuk (kb. a kör felső negyedét), majd kanállal beletöltjük a hússalátát. Azonnal szervírozzuk.

Adagonként: 555 kcal (2322 kJ), 39 g fehérje, 25 g zsiradék (ebből 5 g telített zsírsav), 44 g szénhidrát (ebből 3 g cukor), 742 mg nátrium, 3 g rost


Csirkemell pitában recepthez kapcsolódó receptek

Csirkemell pitában

Csirkemell pitában

Finom, fűszeres csirkehús a pitában

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés