Csirkemell spárgával töltve recept

Csirkemell spárgával töltve
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

55 perc

Megnézték:
1504

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Spárgaszezonban ezt ne hagyd ki! - Spárgaláz!

4 személyre

  • 0.5 dl szójaszósz
  • 0.5 dl rizsecet
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kiskanál reszelt gyömbér
  • 2 kiskanál citromlé
  • 0.5 kiskanál szezámolaj
  • 8 db spárga
  • 2 db csirkemellfilé
  • 2 db újhagyma
  • 3 kiskanál pirított szezámmag

Elkészítés

A sütőt grillfokozaton előmelegítjük 200 °C-ra. Alufóliával kibélelünk egy tepsit, és a középső rácsra

helyezzük.

A szójaszószt elkeverjük a rizsecettel, az összezúzott fokhagymával és a gyömbérrel, lassú tűzön 5 percig forraljuk, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a citromlét és a szezámolajat, és félretesszük hűlni (2 evőkanállal külön félreteszünk belőle).

Közben a megtisztított spárgát forró sós vízben 3 percig főzzük, majd jeges vízben lehűtjük, alaposan lecsepegtetjük és szárazra töröljük.

A csirkemelleket kiklopfoljuk, hosszában kettévágjuk, majd a szeletek egyik felét megkenjük a gyömbéres szósszal.

Az apróra vágott újhagymából 2 evőkanálnyit elkeverünk 1 kiskanál szezámmaggal. A maradék újhagymát és szezámmagot a szósszal megkent húsra szórjuk.

A spárgából 1-1 szálat a csirkemellek közepére fektetünk (ha szükséges, a hússal megegyező méretűre vágjuk), majd a húst szorosan a spárga köré tekerjük, és fogpiszkálóval összetűzzük.

A tekercseket a fóliával kibélelt tepsibe helyezzük, megkenjük a maradék szósszal, majd a sütőben (félidőben megfordítva) 8-10 perc alatt teljesen átsütjük.

A tekercseket 3-4 cm-es darabokra vágjuk, meglocsoljuk a félretett szósszal, és a szezámmagos újhagymával megszórva tálaljuk.


Csirkemell spárgával töltve recepthez kapcsolódó receptek

Csirkemell spárgával töltve

Csirkemell spárgával töltve

Spárgaszezonban ezt ne hagyd ki! - Spárgaláz!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés