Csirkemell őzgerincformában sütve recept

Csirkemell őzgerincformában sütve
4 8

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
princzcsijja

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
24331

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 80 dkg csirkemell
  • 20 dkg bacon szalonna
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 4 evőkanál tejföl
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 db tojás
  • só, bors, petrezselyem

Elkészítés

3 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal a petrezselyemmel, 10 dkg reszelt sajttal masszává keverjük. A húst apróra kockázzuk és a sajtos-tejfölös masszához adjuk.

Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával és kibéleljük szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. A húsos masszát kanalazzuk a formába és hajtsuk rá a lelógó szalonnát. Hosszában a tetejére is tegyünk szalonnacsíkokat, kenjük meg a maradék egy evőkanál tejföllel, majd szórjuk meg a maradék 5 dkg reszelt sajttal.

40 perc alatt süssük készre. Én ekkor kifordítottam a formából egy tepsire és addig pirítottam míg a szalonna nem kapott egy kis színt.


Csirkemell őzgerincformában sütve recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Csirkemell őzgerincformában sütve recepthez

thumb
vajdamarta - 2014. január 11.
Az egyik legjobb ételünk mostanság! Fűszeres csíkok ill. Fűszeres apróhús néven én is tettem fel hasonlókat a receptjeim közé. Nálunk ma éppen főtt fehérbab pótolja a húst... Változatos töltelékkel, sokféle hússal ill. blansírozott vagy nyers zöldségekkel lehet dúsítani az alap masszát, amely összeállításkor elég folyós, de a sütőben rezgősre szilárdul. A fűszeres-olajos pác sokszínűsége és az összetevők változatossága megunhatatlanná teszi melegen, hidegen egyaránt. A prézli-liszt 3:1 aránya könnyedebbé teszi a tartalmát a csak liszt felhasználása helyett. Kitűnő bele az olcsó növényi pizzasajt is, apró kockára vágva.
Vira - 2014. január 11.
Nagyon finom! Gratulálok!
thumb
Némethné Zsuzsa - 2013. december 30.
Azért odakellene figyelni erre,hogy ne lopjuk el más fotóját!Andi konyhájából való a G-Portáljáról.Szégyen,hogy más fotójával ékeskedik a z illető!Törölni kéne!
thumb
ibi1950 - 2012. február 08.
Kedves vicus51! A recept nem az enyém, de tanácsot tudok adni. A kérdésedre a válasz, nem billen el a sütőforma. Én is készítettem már ezt, és hasonló ételt őzgerinc, és kuglóf formában is. Az is fontos, hogy hogyan készíted elő a sütőformát. Sajnos én egy teflonos kuglófsütőmet elvesíztettem egy ilyen sütés alkalmával, pedig előírás szerint csináltam mindent. Azóta, csak sima sütőt használok húsos étel készítésére, és még sütőpapírral is kibélelem, a balesetek elkerülése végett. Üdv.: ibi1950
thumb
vicus51 - 2012. február 08.
Sziasztok! Segitsetek! még sohasem használtam őzgerinc formát, ha beleteszem a húst, és sütőbe rakom nem billen el, vagy mi a teendő? Hülyeséget kérdeztem?
mamamija - 2011. december 01.
Tuti hogy nem eredeti a foto, mert a Nosaltyn is ott van, Andi konyhájában Kriszdom készitette, ezt másolta le ide.
nyanyus - 2011. december 01.
Ezt a receptet ismerem .Azt nem értem hogy aki ide feltette legalább saját fotóval illusztrálta volna.Ugyanis Andi konyhája-ban ugyan igy van a recept és ezzel a fotóval.Manapság szeretnek idegen tollakkal ékeskedni.
thumb
ibi1950 - 2011. augusztus 09.
Ismerem a receptet, én is szoktam készíteni, sőt pulyka medalionból is kitűnő. Ugyan így elkészíthető kuglóf formában sütve. Gratulálok. Igazán megérdemel 5 pontot
Marti - 2010. március 06.
A receptet 2 hete kipróbáltam őzgerincbe, nagyon jól sikerült, legközelebb is így fogom elkészíteni. Köszönöm
Marti - 2010. február 07.
Én is ezt a receptet hasonlóan készítem jénaiban, csak a csirkemellet panirozom, csirkemell sonkával betakarom a többi ugyanaz. Nagyon finom, de ezt kifogom próbálni. Gratulálok.
Kerekecske - 2010. január 25.
Ezt hamarosan kipróbálom!