Csirkemelles cézársaláta recept

Csirkemelles cézársaláta
5 4

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
5430

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A klasszikus cézársalátának ebben a változatában a szardella helyett a füstölt csirke íze a domináns.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 125 g szikkadt kenyér kockákra vágva
  • 300 g kötözősaláta kis darabokra tépkedve
  • 200 g füstölt kicsontozott csirkemell, bőr nélkül, kockákra vágva
  • 25 g parmezán sajt reszelve
  • 1 közepes tojás
  • 1 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 2 kávéskanál dijoni mustár
  • 1 evőkanál extra zöld olívaolaj
  • 0.5 kávéskanál zsírszegény natúr joghurt
  • néhány csepp tabasco-szósz (tetszés szerint)
  • fekete bors

Elkészítés

Forraljunk egy kannában vizet. Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra (gázsütő: 6. fokozat).

Tegyük a kenyérkockákat egy sütőlapra, és süssük őket 5-8 percig, amíg ropogós aranyszínűek nem lesznek. Egy nagy tálban hagyjuk őket kihűlni.

Az öntethez főzzük a tojást lobogó vízben 3 percig, majd azonnal tegyük hideg vízbe

Szedjük le a héját, és tegyük konyhai robotgépbe a fokhagymával, a mustárral, az olajjal, a szósszal és a joghurttal együtt. Keverjük simára, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

A salátát és a csirkét adjuk a kenyérkockákhoz. Tegyük rá az öntetet és a sajtot. Keverjük jól össze, és tálaljuk.

Változat:
A füstölt csirkemellet nyárson sült csirkével helyettesíthetjük.

A recept tápértéke:

Tápérték adagonként
Energia 995 kJ (237 kcal),
Szénhidrát 20 g,
Fehérje 22 g,
Zsír 8 g (ebből telített zsír 3 g)


Csirkemelles cézársaláta recepthez kapcsolódó receptek

Csirkemelles cézársaláta

Csirkemelles cézársaláta

A klasszikus cézársalátának ebben a változatában a szardella helyett a füstölt csirke íze a domináns.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés