Csirkemelles piláf

Csirkemelles piláf

Csirkemelles piláf recept brokkolival, jázmin rizzsel - keleti varázslat!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 15 dkg csirkemellfilé
  • 1 kiskanál zúzott koriandermag
  • 1 kiskanál szárított erős paprika
  • 1 evőkanál frissen aprított oregánó
  • 1 dl citromlé
  • só, bors
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 0.5 db brokkoli
  • 0.6 dl csirkealaplé
  • 15 dkg jázmin rizs
  • 1 evőkanál frissen aprított menta
  • 0.5 db lime
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A húst bedörzsöljük a korianderrel, az erős paprikával, az oregánóval és a citromlével, majd sózzuk, borsozzuk. Ezután 2 evőkanál olajban aranybarnára sütjük, majd a serpenyőből kivéve félretesszük és melegen tartjuk.

A maradék olajat is a serpenyőbe öntjük, a karikára vágott hagymát 3 percig pároljuk benne, majd hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát és a virágjaira bontott brokkolit, hozzáöntjük az alaplét, és 3-4 percig főzzük, míg a brokkoli meg nem puhul.

A rizst puhára főzzük, összeforgatjuk a brokkolival és a mentával, majd tányérokra szedjük, a tetejére helyezzük a csíkokra vágott húst, és lime-gerezdekkel díszítve tálaljuk.