Csirkemellfilé gombamártással recept

Csirkemellfilé gombamártással
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
3878

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 evőkanál vaj
  • 4 db kisméretű, fél csirkemellfilé fél centire klopfolva (kb. 620 gr)
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 1 db kis fej vöröshagyma apróra vágva
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 25 dkg siitake gomba negyedelve
  • 25 dkg csiperke negyedelve
  • 60 ml konyak
  • 120 ml csirkealaplé
  • 80 ml tejszín
  • 0.5 teáskanál só
  • 0.5 teáskanál frissen őrölt bors

Elkészítés

Nagy teflonserpenyőben, közepes lángon felforrósítjuk az olajat és a vajat. A húsokat lisztbe forgatjuk, a felesleget lerázzuk róluk, majd mindkét felüket 1,5 percig pirítjuk, végül mindet áttesszük egy tányérra.

Szorgos kevergetés mellett megfonnyasztjuk a zsiradékon a kétféle hagymát (5 perc), majd velük együtt a kétféle gombát is, jó puhára (7 perc).

Felöntjük a zöldségeket a konyakkal, és 2 percig hevítjük, hogy elpárologjon az alkohol egy része. Az alaplével együtt is főzzük 2 percig, majd belekeverjük a tejszínt, a sót és a borsot. Újraforralás után a kisütött húsokat a szósszá sűrűsödött lébe tesszük, és 1 percig a tűzön hagyjuk, hogy átforrósodjanak. A melleket a gombás-hagymás szósszal leöntve tálaljuk.

Előkészítés: 20 perc

Elkészítés: 20 perc

Adagonként: 503 kcal (2105 kJ), 38 g fehérje, 31 g zsiradék (ebből 12 g telített zsírsav), 10 g szénhidrát (ebből 5 g cukor), 519 mg nátrium, 2 g rost


Csirkemellfilé gombamártással recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés