Csirkemellsaláta avokádóval recept

Csirkemellsaláta avokádóval
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

35 perc

Megnézték:
1758

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A csirkemellsaláta maradékát kitálalhatjuk a töltött avokádók mellé, vagy kagylótésztába töltve fogyaszthatjuk.

4 személyre

  • 2 szem mogyoróhagyma
  • 1.25 dl száraz fehérbor
  • 4 szem fekete bors
  • 4 evőkanál citromlé
  • 30 dkg csirkemellfilé
  • 2 szem avokádó
  • 2 szál halványsárga zellerszár
  • 1 db kisebb fürtös uborka
  • 1.5 dl tejföl
  • 1 késhegynyi magos mustár
  • 2 kiskanál fehérborecet
  • 1 evőkanál repceolaj
  • 1 csipetnyi cukor
  • frissen őröllt fekete bors
  • 1 csipet cayenne-i bors
  • 10 db sóskalevél

Elkészítés

Tisztítsuk meg és vágjuk négyfelé a mogyoróhagymát. Tegyük a vörösborral, 1,5 dl vízzel, a sóval, a borsszemekkel és 1 evőkanál citromlével együtt egy lábasba. Forraljuk fel. Adjuk hozzá a csirkemellet, ismét forraljuk fel, és fedő alatt, alacsony hőfokon főzzük csendesen 15 percig. Vegyük le a tűzhelyről, és hagyjuk a húst a főzővízben kihűlni.

Vágjuk félbe az avokádókat, a magot távolítsuk el. Kanalazzunk ki 4-5 kiskanálnyi gyümölcshúst mindegyik fél avokádóból, tegyük egy tálba, és keverjük össze 1 evőkanál citromlével. A félbevágott, kivájt avokádókat locsoljuk meg 1 kanál citromlével.

Tisztítsuk és mossuk meg a zellerszárakat, majd vágjuk őket kis kockákra. Hámozzuk meg és vágjuk hosszában félbe az uborkát. Kiskanállal kaparjuk ki a magokat, az uborkát vágjuk apró kockákra. Csöpögtessük le a csirkemellet, majd vágjuk kb. 1,5 cm-es kockákra. A felkockázott zellerrelés uborkával együtt adjuk az avokádóhoz és keverjük össze.

A mártáshoz keverjük simára a tejfölt, a mustárt és az ecetet 1 evőkanál citromlével, az olajjal, a cukorral, sóval, borssal, majd adjuk a húsos-zöldséges keverékhez és forgassuk vele össze. Sózzuk, borsozzuk, majd töltsük a félbevágott, kivájt avokádókba.

A töltött avokádókat ízesítsük a cayenne-i borssal. Mossuk meg és itassuk szárazra a sóskaleveleket, majd vágjuk őket vékony csíkokra. Szórjuk a megtöltött avokádókra. Azonnal tálaljuk.

A recept tápértéke:

Adagonként: 480 kcal (2000 kJ), 22 g fehérje, 39 g zsír, 4 g szénhidrát


Csirkemellsaláta avokádóval

Csirkemellsaláta avokádóval

A csirkemellsaláta maradékát kitálalhatjuk a töltött avokádók mellé, vagy kagylótésztába töltve fogyaszthatjuk.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés