Csirkemellsaláta avokádóval recept
Beküldő: Receptvarázs Nehézség: Elkészítési idő: 35 perc
Megnézték: |
A csirkemellsaláta maradékát kitálalhatjuk a töltött avokádók mellé, vagy kagylótésztába töltve fogyaszthatjuk.
- 2 szem mogyoróhagyma
- 1.25 dl száraz fehérbor
- 4 szem fekete bors
- só
- 4 evőkanál citromlé
- 30 dkg csirkemellfilé
- 2 szem avokádó
- 2 szál halványsárga zellerszár
- 1 db kisebb fürtös uborka
- 1.5 dl tejföl
- 1 késhegynyi magos mustár
- 2 kiskanál fehérborecet
- 1 evőkanál repceolaj
- 1 csipetnyi cukor
- frissen őröllt fekete bors
- 1 csipet cayenne-i bors
- 10 db sóskalevél
Elkészítés
Tisztítsuk meg és vágjuk négyfelé a mogyoróhagymát. Tegyük a vörösborral, 1,5 dl vízzel, a sóval, a borsszemekkel és 1 evőkanál citromlével együtt egy lábasba. Forraljuk fel. Adjuk hozzá a csirkemellet, ismét forraljuk fel, és fedő alatt, alacsony hőfokon főzzük csendesen 15 percig. Vegyük le a tűzhelyről, és hagyjuk a húst a főzővízben kihűlni.
Vágjuk félbe az avokádókat, a magot távolítsuk el. Kanalazzunk ki 4-5 kiskanálnyi gyümölcshúst mindegyik fél avokádóból, tegyük egy tálba, és keverjük össze 1 evőkanál citromlével. A félbevágott, kivájt avokádókat locsoljuk meg 1 kanál citromlével.
Tisztítsuk és mossuk meg a zellerszárakat, majd vágjuk őket kis kockákra. Hámozzuk meg és vágjuk hosszában félbe az uborkát. Kiskanállal kaparjuk ki a magokat, az uborkát vágjuk apró kockákra. Csöpögtessük le a csirkemellet, majd vágjuk kb. 1,5 cm-es kockákra. A felkockázott zellerrelés uborkával együtt adjuk az avokádóhoz és keverjük össze.
A mártáshoz keverjük simára a tejfölt, a mustárt és az ecetet 1 evőkanál citromlével, az olajjal, a cukorral, sóval, borssal, majd adjuk a húsos-zöldséges keverékhez és forgassuk vele össze. Sózzuk, borsozzuk, majd töltsük a félbevágott, kivájt avokádókba.
A töltött avokádókat ízesítsük a cayenne-i borssal. Mossuk meg és itassuk szárazra a sóskaleveleket, majd vágjuk őket vékony csíkokra. Szórjuk a megtöltött avokádókra. Azonnal tálaljuk.
A recept tápértéke:
Adagonként: 480 kcal (2000 kJ), 22 g fehérje, 39 g zsír, 4 g szénhidrát