Csirkepaprikás kicsit másként recept
Beküldő: Konyhatündér87 Nehézség: Elkészítési idő: 60 perc
Megnézték: |
A hagyományos csirkepaprikás receptje újragondolva
A recept hozzávalói ( személyre)
- 4 db egész csirkecomb
- 1 db vöröshagyma
- 1 db paradicsom
- 1 db paprika
- 2 dl tejföl
- 25 dkg csiperkegomba
- 2 evőkanál liszt
- só, bors, fűszerpaprika
Elkészítés
A csirkecombokat megtisztítjuk, kettévágjuk, a vöröshagymát finomra aprítjuk. A paradicsomot és a paprikát is apró kockára vágjuk. Felhevített olajon megdinszteljük a vöröshagymát, hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot. Lecsós alapot készítünk.
Beletesszük a csirkecombokat megsózzuk majd fedő alatt kicsit pároljuk, ezután zsírjára pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a pirospaprikát, sót, borsot és annyi vizet, hogy ellepje. Ha a csirkecombok már megfőttek kiszedjük a pörkölt levéből.
A visszamaradt pörkölt levéhez hozzáadjuk az apró kockára vágott gombát, ha ez is megfőtt, akkor a két evőkanál liszttel elkevert tejföllel besűrítem a pörkölt levét. Vissza belerakom a csirkecombokat, még egyszer felforralom. Tésztával, vagy nokedlivel tálalom.