Csirkepaprikás kicsit másként recept

Csirkepaprikás kicsit másként
3 4

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Konyhatündér87

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
2520

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A hagyományos csirkepaprikás receptje újragondolva

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 4 db egész csirkecomb
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 2 dl tejföl
  • 25 dkg csiperkegomba
  • 2 evőkanál liszt
  • só, bors, fűszerpaprika

Elkészítés

A csirkecombokat megtisztítjuk, kettévágjuk, a vöröshagymát finomra aprítjuk. A paradicsomot és a paprikát is apró kockára vágjuk. Felhevített olajon megdinszteljük a vöröshagymát, hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot. Lecsós alapot készítünk.

Beletesszük a csirkecombokat megsózzuk majd fedő alatt kicsit pároljuk, ezután zsírjára pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a pirospaprikát, sót, borsot és annyi vizet, hogy ellepje. Ha a csirkecombok már megfőttek kiszedjük a pörkölt levéből.

A visszamaradt pörkölt levéhez hozzáadjuk az apró kockára vágott gombát, ha ez is megfőtt, akkor a két evőkanál liszttel elkevert tejföllel besűrítem a pörkölt levét. Vissza belerakom a csirkecombokat, még egyszer felforralom. Tésztával, vagy nokedlivel tálalom.


Csirkepaprikás kicsit másként recepthez kapcsolódó receptek

Csirkepaprikás kicsit másként

Csirkepaprikás kicsit másként

A hagyományos csirkepaprikás receptje újragondolva

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Csirkepaprikás kicsit másként recepthez

thumb
Ilka - 2011. május 27.
Ez egy kicsit hasonlít a bakonyira, csak lecsós változatban. Nem lehet rossz szerintem, hamarosan kipróbálom! Köszi a receptet.