Csirkepörkölt recept

Csirkepörkölt
3 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
9205

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A megunhatatlan paprikás csirke egyik változata ez a csirkepörkölt recept.

4 személyre

  • 1.2 kg csirke
  • 1 db nagyobb vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db zöldpaprika
  • 0.5 db piros kápia paprika
  • fűszerpaprika
  • só, bors
  • petrezselyemzöld
  • 1 dl száraz fehér bor
  • olaj
  • víz

Elkészítés

A csirkét a farhát kivételével feldaraboljuk és jól megmossuk. A vöröshagymát apróra kockázzuk, olajon megfuttatjuk, majd fűszerpaprikát szórunk bele, 1 evőkanállal. Sózzuk, borsozzuk, és a csirkedarabokat belerakjuk a pörkölt lébe.

Ezután megkeverjük, majd felaprítjuk a paradicsomot. (A héját vegyük le, forró vízzel lejön.) Ezután a paprikákat is vágjuk össze, és adjuk a húshoz. A fokhagymát zúzzuk péppé, és az is kerüljön bele. Felöntjük kevés vízzel, majd a bort hozzáadjuk. Lefedve 30 perc alatt készre főzzük.

A petrezselymet apróra vágva tesszük a végén hozzá, és bármilyen körettel tálalhatjuk. Én sürítőport szoktam használni, 1 evőkanállal teszek a végén hozzá. Szeretem a sűrű szaftot.


Csirkepörkölt recepthez kapcsolódó receptek

Csirkepörkölt

Csirkepörkölt

A megunhatatlan paprikás csirke egyik változata ez a csirkepörkölt recept.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Csirkepörkölt recepthez

thumb
Némethné Zsuzsa - 2013. február 25.
A mártássűrítő port,legtöbbször csak éttermek használják,de az egyszerű háztartásban is elterjedhetne,ha az üzlet polcait,áttekintenék alaposan, a háziasszonyok.Én már régóta felfedeztem, de az Aldiban vásároltam.Burgonyakeményítő,laktóz,tojáspor,zsírszegény tejpor,malátakivonat,glukózszirup,búza,rizsliszt,növényi zsír.Ezeket tartalmaz.Amúgy meg egyszerűen liszttel is süríthetjük a pörkölteket, a mártásokat, meg gyümölcs- leveseket, étkezési keményítővel.Használjuk bátran!
thumb
macilaci39 - 2013. február 24.
Én is imádom..de mi az a süritő por?