Csirkepörkölt recept
Beküldő: Némethné Zsuzsa Nehézség: Elkészítési idő: 60 perc
Megnézték: |
A megunhatatlan paprikás csirke egyik változata ez a csirkepörkölt recept.
- 1.2 kg csirke
- 1 db nagyobb vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db paradicsom
- 1 db zöldpaprika
- 0.5 db piros kápia paprika
- fűszerpaprika
- só, bors
- petrezselyemzöld
- 1 dl száraz fehér bor
- olaj
- víz
Elkészítés
A csirkét a farhát kivételével feldaraboljuk és jól megmossuk. A vöröshagymát apróra kockázzuk, olajon megfuttatjuk, majd fűszerpaprikát szórunk bele, 1 evőkanállal. Sózzuk, borsozzuk, és a csirkedarabokat belerakjuk a pörkölt lébe.
Ezután megkeverjük, majd felaprítjuk a paradicsomot. (A héját vegyük le, forró vízzel lejön.) Ezután a paprikákat is vágjuk össze, és adjuk a húshoz. A fokhagymát zúzzuk péppé, és az is kerüljön bele. Felöntjük kevés vízzel, majd a bort hozzáadjuk. Lefedve 30 perc alatt készre főzzük.
A petrezselymet apróra vágva tesszük a végén hozzá, és bármilyen körettel tálalhatjuk. Én sürítőport szoktam használni, 1 evőkanállal teszek a végén hozzá. Szeretem a sűrű szaftot.