Csirkepörkölt light (graham nokedlivel) recept

Csirkepörkölt light (graham nokedlivel)
4 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptműves

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
2597

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Praktikák: - A csirke fűszerezése ízlés és bátorság szerint tovább bolondítható például chilivel, köménymaggal, lestyánnal - Érdemes a nokedlik kiszaggatásáig rotyogtatni a pörköltet, hogy a fölösleges vízmennyiség elfőjön. - nokedlibe a graham liszt helyettesíthető például teljes kiőrlésű tönköly liszttel is - nokedli szaggatót használat előtt vizezzük be, hogy könnyebben menjen a szaggatás.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A pörkölthöz:

  • 1 kg csirkehús (két teljes comb - alsó/felső külön, mell - négy darabra vágva, szabadtartású)
  • 1 db nagyobb vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 teáskanál őrölt paprika
  • 1 db nagyobb paradicsom
  • olívaolaj
  • só (természetes, nem finomított)
  • bors
  • majoranna

Nokedlihez:

  • 25 dkg graham liszt
  • 1 db tojás (szabadtartású)
  • 6 gr só (természetes, nem finomított)
  • 3 dl víz
  • olívaolaj

Elkészítés

Pörkölt: A csirke megtisztítását követően vágjuk kockára a vöröshagymát és paradicsomot, apróra a fokhagymát. Kevés olajon, csipet sóval és tört borssal pároljuk üvegesre a vöröshagymát, majd adjuk hozzá a fokhagymát, az őrölt pirospaprikát és paradicsomot. Figyeljünk arra, hogy a túl forró lábosban megéghet a fokhagyma és a paprika is, amitől mindkettő keserű lesz.

Amikor a paradicsom kezd szétesni, tegyük bele a csirke darabjait és jól forgassuk át a paprikás alapban, majd öntsük fel kb. 2 dl vízzel és adjunk hozzá két teáskanál majorannát. 10-15 perc főzés és kavargatás után vegyük le a fedőt és főzzük tovább még 15 percet, hogy a víz egy része elfőjön.

Nokedli: Tegyünk fel fazékban vizet forrni, melyhez csipet sót és kevés olajat adunk. Egy tálban keverjük össze a lisztet a tojással, sóval és annyi vízzel, hogy ragacsos masszává váljon az elegy. A lobogásban lévő vízbe szaggassuk bele a nokedlit. Szaggatások közben kevergessük, ne tapadjanak össze vagy a fazék aljára a kukacok. Szaggatás után 5 percet még forraljuk, majd szűrjük le és öblítsük hideg vízzel. A leszűrt nokedlit locsoljuk le 1 evőkanál olívaolajjal és jól keverjük át, hogy ne tapadjon össze.


Csirkepörkölt light (graham nokedlivel) recepthez kapcsolódó receptek

Csirkepörkölt light (graham nokedlivel)

Csirkepörkölt light (graham nokedlivel)

Praktikák: - A csirke fűszerezése ízlés és bátorság szerint tovább bolondítható például chilivel, köménymaggal, lestyánnal - Érdemes a nokedlik kiszaggatásáig rotyogtatni a pörköltet, hogy a fölösleges vízmennyiség elfőjön. - nokedlibe…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés