Csirkés-babos taco recept

Csirkés-babos taco

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

25 perc

Megnézték:
1760

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A csirkehúst rövid ideig pároljuk fűszeres mártásban, majd paprikát, babot, salátaleveleket, újhagymát és avokádót teszünk hozzá, s ezzel a zamatos keverékkel töltjük meg a ropogós tortillakagylókat. Egy kevés Tabasco szósz pikáns jelleget kölcsönöz az ételnek.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • só és fekete bors
  • 2 db piros, zöld vagy sárga húsú paprika, kimagozva és vékonyan felszeletelve
  • 1 db avokádó
  • 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1 db paradicsom felkockázva vagy felszeletelve
  • 3 db újhagyma vékonyra karikázva
  • 1 db limetta (zöldcitrom) leve
  • 1 doboz kb. 40 dkg-os babkonzerv lecsepegtetve és leöblítve
  • 4 evőkanál friss-sajt
  • 8 db taco kagyló (ropogós kukoricatortilla)
  • 35 dkg kicsontozott csirkemell bőr nélkül, csíkokra vágva
  • 8 dkg ropogós salátalevél tépkedve vagy csíkokra vágva
  • 3 evőkanál friss korianderlevél
  • 1 kávéskanál mexikói fűszerkeverék
  • Tabasco vagy más csípős szósz, ízlés szerint

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra (gáznál 4-es fokozat). Tegyük a csirkét, a fokhagymát, a limetta lét és a mexikói fűszerkeveréket egy tálba, és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

Forrósítsuk fel az olajat vastag fenekű teflonserpenyőben vagy wokban. Tegyük bele a fűszeres csirkét, és keverés nélkül pirítsuk 1 percig. Adjuk hozzá a paprikát, és süssük kevergetve magas hőfokon, amíg a csirke enyhén meg nem pirul. Adjuk hozzá a babot, és melegítsük fel, időnként megkeverve.

Közben a taco kagylókat nyitott felükkel lefelé melegítsük a sütőben 2-3 percig. Hámozzuk meg az avokádót, és vágjuk kockára.

A csirkés-paprikás keveréket osszuk el egyenlően a taco kagylókban. Adjuk hozzá az avokádót, a salátaleveleket, az újhagymát, a paradicsomot, a koriandert és a Tabasco vagy más csípős szószt. Tálaljuk azonnal. A friss-sajtból ki-ki vesz magának.

Tipp:

• Használjunk csak egy-egy piros, ill. zöld húsú paprikát, és helyettesítsük a többit bébikukoricával vagy morzsolt csemegekukoricával (mélyhűtött vagy konzerv). Tegyük a serpenyőbe a csirkés keverékkel együtt. A hummúszos-bárányhúsos tortillához vágjunk le minden zsírt 25 dkg sovány, kicsontozott bárányhúsról (pl. comb), és vékonyan szeleteljük fel. Forrósítsunk fel 1 evőkanál olívaolajat egy serpenyőben, tegyük bele a bárányhúst, ízesítsük 1 kimagozott és csíkokra vágott piros húsú paprikával, 3 gerezd apróra vágott fokhagymával, 1 citrom levével, negyed kávéskanál őrölt köménnyel, sóval, borssal, és süssük 7-10 percig. Közben forrósítsunk fel 4 sima vagy paradicsommal ízesített tortillát a csomagon feltüntetett utasítás szerint. Kenjünk mindegyikre 4-5 dkg hummúszt, tegyük rá a bárányhúsos keveréket, egészítsük ki a tölteléket néhány felszeletelt vagy kockára vágott uborkával, illetve paradicsommal, valamint apróra vágott mentával és korianderrel. Hintsük meg 2-3 apróra vágott újhagymával és egy kis Tabasco vagy más csípős szósszal tetszés szerint, majd göngyöljük össze. Melegen tálaljuk.

Miért egészséges?

• Az avokádó gazdag egyszeresen telítetlen zsírsavakban és B 6-vitaminban – egyetlen kis avokádó biztosítja a napi B 6-vitamin-szükséglet több mint a felét. Tartalmaz E-vitamint és különböző fontos fitovegyületeket is. Jobban járunk, ha az ételeket sózás helyett zöld fűszernövényekkel, fűszerekkel és fűszerkeverékekkel ízesítjük, mint pl. ebben a receptben a mexikói fűszerkeverékkel.

A recept tápértéke:

Tápérték adagonként, energia 490 kcal, fehérje 32 g, zsír 21 g (ebből, telített 3 g), szénhidrát 45 g (ebből cukor 4 g), rost 3 g, B6-, C-vitamin, B1-, E-vitamin, folsav, niacin, réz, vas, cink, A-, B2-vitamin, szelén


Csirkés-babos taco recepthez kapcsolódó receptek

Csirkés-babos taco

Csirkés-babos taco

A csirkehúst rövid ideig pároljuk fűszeres mártásban, majd paprikát, babot, salátaleveleket, újhagymát és avokádót teszünk hozzá, s ezzel a zamatos keverékkel…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés