Csirkés-barbecue-s pizza sörrel

Csirkés-barbecue-s pizza sörrel

Évszakfüggetlen - pizza és sör!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 db csirkemell
  • só, bors
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db cukkini
  • 3 evőkanál frissen aprított koriander + a tálaláshoz
  • barbecueszósz
  • 10 dkg reszelt mozzarella
  • sör (ízlés szerinti mennyiségben)

A tésztához:

  • 25 dkg nullás liszt + a nyújtáshoz
  • 1.5 dkg élesztő
  • 0.75 kiskanál só (¾ kiskanál)
  • 1.2 dl langyos víz
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A tésztához a lisztet egy edénybe szitáljuk. Az élesztőt és a sót alaposan elkeverjük a vízzel, majd a liszt közepén

kialakított mélyedésbe öntjük.

A tésztát kidagasztjuk, majd melegebb helyen letakarva néhány óra alatt a duplájára kelesztjük. Amikor megkelt, belisztezett felületen kb. 5 mm vékonyra nyújtjuk.

A húst sózzuk, borsozzuk, 2 evőkanálnyi forró olajban minden oldalról aranybarnára sütjük, majd csíkokra vágjuk és félretesszük.

A szeletekre vágott hagymát a maradék olajon 2 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a felkockázott cukkinit, és további 4 percig főzzük. Ezután összekeverjük a hússal, majd amikor kihűlt, hozzáadjuk a koriandert is.

A kinyújtott tészta tetejét megkenjük a barbecue-szószszal,

rákanalazzuk a húsos keveréket, megszórjuk a mozzarellával, majd 230 °C-ra előmelegített sütőben néhány perc alatt aranybarnára sütjük. Egy kevés korianderrel megszórva tálaljuk, és sört kortyolgatunk hozzá.