Csirkés-kesudiós palacsinta recept

Csirkés-kesudiós palacsinta

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
1583

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Sült csirkéből, sárgarépából, zellerből és káposztából pompás palacsintatölteléket készítünk, amelyet egy kis naranccsal és szezámolajjal még különlegesebbé teszünk. Ezzel a fogással bizton számíthatunk a sikerre.

4 személyre

  • 11.5 dkg sima liszt (BL 51)
  • 1 db felvert tojás
  • 3 dl zsírszegény tej
  • 1 kiskanál napraforgóolaj
  • bors ízlés szerint
  • 5.5 dkg sózatlan kesudió
  • 1 evőkanál napraforgóolaj
  • 30 dkg csíkokra vágott csirkemellfilé bőr nélkül
  • 1 db összezúzott fokhagymagerezd
  • 1 kiskanál finomra aprított friss gyömbér
  • 1 db friss, kimagozott és finomra aprított, piros húsú csilipaprika
  • 2 db gyufaszálnyi csíkokra vágott sárgarépa
  • 2 db gyufaszálnyi csíkokra vágott szárzeller
  • 0.5 db narancs reszelt héja
  • 20 dkg csíkokra vágott kelkáposzta
  • 1 evőkanál alacsony nátriumtartalmú szójaszósz
  • 1 evőkanál szezámolaj

Elkészítés

A palacsintához a lisztet egy tálba szitáljuk, ízlés szerint borsot adunk hozzá, majd kialakítunk a közepén egy kis mélyedést. A tojást elkeverjük a tejjel, és a mélyedésbe öntjük. Habverővel fokozatosan összekeverjük a liszttel, amíg sima tésztát nem kapunk.

Egy kevés olajjal kikenünk egy palacsintasütőt vagy egy nagyserpenyőt, és közepes lángra tesszük. Belecsurgatunk egy kevés tésztát, körbeforgatjuk a serpenyőt, hogy a híg tészta egyenletesen szétterüljön, majd kisütjük a palacsinta egyik oldalát. Simítólapáttal megfordítjuk, és a másik oldalát is kisütjük. Előmelegített tűzálló tálba csúsztatjuk, és zsírpapírral letakarjuk.

A többi palacsintát ugyanígy kisütjük (összesen nyolc darabot), egymásra halmozzuk, és mindig közéteszünk egy zsírpapírlapot. Az egyes palacsinták között önthetünk a serpenyőbe még egy kis olajat, ha szükséges. Amikor az összes palacsinta elkészült, fóliával szorosan letakarjuk, majd félretesszük, és melegen tartjuk.

A töltelékhez felforrósítunk egy wokot vagy egy nagy serpenyőt. Beledobjuk a kesudiót, és mérsékelt lángon néhány perc alatt, folyamatosan keverve aranysárgára sütjük. Kiszedjük egy tányérba, és félretesszük.

Az olajat a serpenyőbe öntjük, majd beletesszük a húst, a fokhagymát, a gyömbért és a csilit. Állandó kevergetés mellett néhány percig sütjük, hozzáadjuk a sárgarépát és a zellert, majd tovább pirítjuk. Beletesszük a narancshéjat és a kelkáposztát, és állandóan kevergetve még 1 percig sütjük. Rálocsoljuk a szójaszószt és a szezámolajat, majd újabb 1 percig pirítjuk. Visszatesszük a kesudiót a serpenyőbe, és az egészet jól összekeverjük.

Megtöltjük a palacsintákat, amelyeket tetszés szerint összehajtogatunk vagy feltekerünk. Meglocsoljuk egy kevés szójaszószszal, és azonnal tálaljuk.

Tipp:

Szezámolajos kacsasülttel töltött palacsinta: 30 dkg kicsontozott, csíkokra vágott kacsamellet 1 gerezd összezúzott fokhagymával és 2 kiskanálnyi finomra aprított, friss gyömbérrel 1 evőkanálnyi napraforgóolajon, állandó keverés mellett 3-4 percig pirítunk. Hozzáadunk 1 evőkanálnyi száraz sherryt, 1 evőkanálnyi szójaszószt, 1 kiskanál mézet, majd 15 dkg mungóbabcsírát, és az egészet jól összekeverjük. Miközben a kacsát pároljuk, 8,5 dkg kínai tojásos tésztát megfőzünk, leszűrünk, és 1 kiskanálnyi szezámolajjal és 6 felaprított újhagymával együtt a húshoz adjuk. Végül megtöltjük vele a palacsintákat.

Miért egészséges?

A kesudió gazdag fehérjében, élelmi rostban és különböző ásványi anyagokban, például vasban, magnéziumban és szelénben. Bár zsírtartalma magas, jórészt egészséges, egyszeresen telítetlen zsírsavakból áll.

A recept tápértéke:

Energia 367 kcal, zsír 16 g (ebből telített zsír 3 g), fehérje 26 g, szénhidrát 31 g, nátrium 260 mg (só 0,65 g), rost 4g., Hasznos káliumforrás (600 mg)


Csirkés-kesudiós palacsinta

Csirkés-kesudiós palacsinta

Sült csirkéből, sárgarépából, zellerből és káposztából pompás palacsintatölteléket készítünk, amelyet egy kis naranccsal és szezámolajjal…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés