Csirkés-rizses egytálétel - tepsis csirke recept

Csirkés-rizses egytálétel - tepsis csirke
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

65 perc

Megnézték:
5111

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egy tepsiben csirke és rizs!

4 személyre

  • 17 dkg rizs (vadrizses rizskeverék)
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db angol zeller
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 dl csirkealaplé
  • 0.8 dl tejszín
  • 0.8 dl száraz fehérbor
  • 1.25 dl tejföl
  • 2 evőkanál frissen aprított bazsalikom
  • 35 dkg főtt csirkehús
  • 3.5 dkg parmezán

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 175 fokra. A rizst puhára főzzük. Az apróra vágott hagymát és a felkockázott zellert vajon puhára pároljuk. Hozzáadjuk az alaplét a tejszínnel együtt, és felforraljuk.

Azután hozzáadjuk a bort és a tejfölt, belekeverjük a bazsalikomot és a főtt rizst, majd a feldarabolt csirkehúst is, és egyet forralunk rajta.

Egy sütőedénybe öntjük, megszórjuk a reszelt parmezánnal, és 35 perc alatt készre sütjük.

TUDTAD-E?
A vadrizs az egyszikűek osztályába és a perjefélék családjába tartozik. Fehérjében és aminosavakban gazdag, és persze gluténmentes. Amerikában és Kanadában szinte kultikus növény. Kínában is ismert, de különös, hogy ott inkább a szára népszerű.

Csirkés-rizses egytálétel - tepsis csirke recepthez kapcsolódó receptek

Csirkés-rizses egytálétel - tepsis csirke

Csirkés-rizses egytálétel - tepsis csirke

Egy tepsiben csirke és rizs!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés