Csirkés-spenótos calzone recept

Csirkés-spenótos calzone

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
2292

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Íme egy cornwalli húspástétom olasz változata, amelyhez az eredeti recept vajastésztát ír elő, de itt pizzatésztába töltjük. A töltelék előre megsütött vagy grillezett csirke spenóttal, paprikával és krémes ricotta sajttal. Könnyű salátát adjunk mellé.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 35 dkg fagyasztott paraj szitában felengedve
  • 20 dkg ricotta sajt
  • 5 dkg parmezánsajt frissen reszelve
  • 2 db piros húsú paprika sós lében lecsurgatva, fölszeletelve
  • 6 db újhagyma apróra vágva
  • 2 evőkanál friss bazsalikomlevél apróra vágva
  • 2 dkg sültcsirke lebőrözve, kicsontozva, kis darabokra vágva
  • 1 db tojás felverve
  • 1 tasak pizzalappor
  • frissen őrölt szerecsendió, ízlés szerint

Elkészítés

Készítsük el a pizzatésztát a használati utasítás szerint. Belisztezett deszkán kissé gyúrjuk át, hogy csomómentes legyen, majd tegyük egy olajjal vékonyan kikent tálba, és takarjuk le konyharuhával. Hagyjuk kelni 1/4 órán át, hogy kétszeresére dagadjon.

A töltelékhez a spenótlevelekből facsarjuk ki a vizet, tegyük egy tálba a ricottával, a parmezánnal, a paprikával, a hagymával és a bazsalikommal együtt, és keverjük össze velük. Ízesítsük tetszés szerint szerecsendióval, sóval, borssal. A sütőt melegítsük elő 220°C-ra (gázsütőnél 7-es fokozat).

A megkelt tésztát gyúrjuk át, és vágjuk 4 egyenlő részre. Belisztezett deszkán nyújtsunk mindegyik darabból 20 cm átmérőjű korongot. Kenjük meg mindegyik kerek tésztalap felét a spenótos eleggyel, a széleknél kb. 2,5 cm helyet hagyva. Szórjuk a tésztára a húsdarabokat.

A tésztalapok szélét körben kenjük meg a tojással, majd az üresen hagyott felüket hajtsuk rá a töltelékre. Az így kapott félhold alakú batyuk széleit jól nyomkodjuk le, hogy sütés közben a töltelék ne folyhasson ki.

Tegyük a batyukat egy olajjal vékonyan kikent nagy tepsire. Kenjük meg a tojással, majd süssük kb. 1/4 óráig, hogy hosszúkás buci formára dagadva szép aranybarna színt kapjanak. Forrón tálaljuk.

A recept tápértéke:

Adagonként: 519 kcal, 2164 kJ; 40 g fehérje; 16 g zsír, ebből 7,5 g telített; 54 g szénhidrát, ebből 4 g cukor; 5 g élelmi rost; 632 mg nátrium; 12 dkg zöldség


Csirkés-spenótos calzone

Csirkés-spenótos calzone

Íme egy cornwalli húspástétom olasz változata, amelyhez az eredeti recept vajastésztát ír elő, de itt pizzatésztába töltjük. A töltelék előre megsütött…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés