Csirkés-zöldséges spagettitál

Csirkés-zöldséges spagettitál

Ízletes, zöldséges tészta egy kevés csirkehússal megtoldva. Egy óra alatt az asztalra varázsolható.

3 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Csirke részhez:

  • 1 db nagyobb csirkemell filé
  • 3 evőkanál olaj
  • 0.5 kávéskanál só
  • 1 kávéskanál házi fokhagymakrém
  • 0.5 dl víz

Továbbá:

  • 25 dkg spagetti tészta
  • 3 db kisebb sárgarépa
  • 1 fej nagy lilahagyma
  • 1 dl zöldborsó (saját eltevésű mirelit)
  • 3 fej kisebb gomba
  • 7 evőkanál olaj
  • 1 nagy csipet só
  • 4 tekerés bors
  • 4 szál metélőhagyma vagy petrezselyemlevél
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A csirkét alaposan megtisztítjuk, kisebb kockára vágjuk, lecsöpögtetjük.

Felhevítünk 3 evőkanál olajat, majd a húst fehéredésig pirítjuk rajta. Megszórjuk sóval, hozzáadjuk a fokhagymakrémet, felöntjük kb. 0,5 dl vízzel és fedő alatt puhára főzzük.

A spagetti tésztát sós vízben éppen roppanósra főzzük, leszűrjük, átöblítjük és hagyjuk lecsöpögni.

A megtisztított sárgarépákat vékony karikára vágjuk, majd a zöldborsóval együtt sós vízben nem túl puhára főzzük, leszűrjük és hagyjuk lecsöpögni.

A lilahagymát vékony csíkra vágjuk.

A megtisztított gombák héját lehúzzuk, majd 2 mm vastag szeletekre vágjuk.

Egy magasabb falú serpenyőben 6-7 evőkanálnyi olajat forrósítunk. Először a lilahagymát pirítjuk meg rajta, majd hozzáadjuk a sárgarépát, zöldborsót, végül a gombát. Pár percig közepes lángon pirítjuk.

Ezután beleforgatjuk a lecsöpögött tésztát és néha megkavarva hagyjuk kicsit pirulni.

A megpuhult csirkekockákat a zöldséges spagettibe forgatjuk.

Meghintjük sóval, ízesítjük pár tekerés borssal.

Azonnal melegen, apróra vágott metélőhagymával vagy petrezselyemlevéllel megszórva kínáljuk.