Csirkés pite recept

Csirkés pite
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

110 perc

Megnézték:
9089

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egy újabb sós, húsos pite, ezúttal csirkéből.

4 személyre

  • 1 evőkanál étolaj
  • 2 szál póréhagyma
  • 1 kg csirkecombfilé
  • 7 dl csirkealaplé
  • 1.7 dl száraz fehérbor
  • 25 dkg apró csiperkegomba
  • 2 evőkanál frissen aprított petrezselyem
  • 2 evőkanál kukoricaliszt (vagy kukoricakeményítő)
  • 0.5 dl víz
  • tengeri só
  • frissen őrölt fekete bors
  • 35 dkg linzertészta
  • 40 dkg leveles tészta
  • tojás

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 C-ra. Az apróra vágott póréhagymát az olajban közepesen nagy lángon megpirítjuk (kb. 3 perc), majd hozzáadjuk a kis kockákra vágott csirkét, az alaplét és a fehérbort, és fedő nélkül puhára főzzük (kb. 45 perc).

Hozzáadjuk a félbevágott gombafejeket és a petrezselymet, és további 5 percig főzzük. A kukoricalisztet a vízzel csomómentesre keverjük, majd folyamatosan kevergetve hozzáadjuk a csirkés-gombás raguhoz, és kb. 5 percig (forrásig) főzzük, hogy besűrűsödjön. Sózzuk, borsozzuk, és félretesszük hűlni.

A linzertésztát belisztezett felületen 3 mm vastagságúra nyújtjuk, kibélelünk vele egy 24 cm átmérőjű, mélyebb sütőformát, és belekanalazzuk a tölteléket.

A leveles tésztát 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk, lefedjük vele a tölteléket, majd villával megszurkáljuk,

hogy a sütés közben keletkező gőz el tudjon távozni. A kétféle tésztát körben összetapasztjuk, és a pite tetejét megkenjük tojással. Sütőbe tesszük, és kb. 40 perc alatt ropogósra sütjük.


Csirkés pite recepthez kapcsolódó receptek

Csirkés pite

Csirkés pite

Egy újabb sós, húsos pite, ezúttal csirkéből.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Csirkés pite recepthez

Ilona Gelencsérné Bácsai - 2011. május 04.
A linzer tészta nem édes?
Mohai Gabriella - 2011. május 04.
Nagyon finom!! Köszike!!