Csirkés pite

Csirkés pite

Egy újabb sós, húsos pite, ezúttal csirkéből.

4 személyre

  • 1 evőkanál étolaj
  • 2 szál póréhagyma
  • 1 kg csirkecombfilé
  • 7 dl csirkealaplé
  • 1.7 dl száraz fehérbor
  • 25 dkg apró csiperkegomba
  • 2 evőkanál frissen aprított petrezselyem
  • 2 evőkanál kukoricaliszt (vagy kukoricakeményítő)
  • 0.5 dl víz
  • tengeri só
  • frissen őrölt fekete bors
  • 35 dkg linzertészta
  • 40 dkg leveles tészta
  • tojás
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 C-ra. Az apróra vágott póréhagymát az olajban közepesen nagy lángon megpirítjuk (kb. 3 perc), majd hozzáadjuk a kis kockákra vágott csirkét, az alaplét és a fehérbort, és fedő nélkül puhára főzzük (kb. 45 perc).

Hozzáadjuk a félbevágott gombafejeket és a petrezselymet, és további 5 percig főzzük. A kukoricalisztet a vízzel csomómentesre keverjük, majd folyamatosan kevergetve hozzáadjuk a csirkés-gombás raguhoz, és kb. 5 percig (forrásig) főzzük, hogy besűrűsödjön. Sózzuk, borsozzuk, és félretesszük hűlni.

A linzertésztát belisztezett felületen 3 mm vastagságúra nyújtjuk, kibélelünk vele egy 24 cm átmérőjű, mélyebb sütőformát, és belekanalazzuk a tölteléket.

A leveles tésztát 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk, lefedjük vele a tölteléket, majd villával megszurkáljuk,

hogy a sütés közben keletkező gőz el tudjon távozni. A kétféle tésztát körben összetapasztjuk, és a pite tetejét megkenjük tojással. Sütőbe tesszük, és kb. 40 perc alatt ropogósra sütjük.