Egy újabb sós, húsos pite, ezúttal csirkéből.
A sütőt előmelegítjük 180 C-ra. Az apróra vágott póréhagymát az olajban közepesen nagy lángon megpirítjuk (kb. 3 perc), majd hozzáadjuk a kis kockákra vágott csirkét, az alaplét és a fehérbort, és fedő nélkül puhára főzzük (kb. 45 perc).
Hozzáadjuk a félbevágott gombafejeket és a petrezselymet, és további 5 percig főzzük. A kukoricalisztet a vízzel csomómentesre keverjük, majd folyamatosan kevergetve hozzáadjuk a csirkés-gombás raguhoz, és kb. 5 percig (forrásig) főzzük, hogy besűrűsödjön. Sózzuk, borsozzuk, és félretesszük hűlni.
A linzertésztát belisztezett felületen 3 mm vastagságúra nyújtjuk, kibélelünk vele egy 24 cm átmérőjű, mélyebb sütőformát, és belekanalazzuk a tölteléket.
A leveles tésztát 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk, lefedjük vele a tölteléket, majd villával megszurkáljuk,
hogy a sütés közben keletkező gőz el tudjon távozni. A kétféle tésztát körben összetapasztjuk, és a pite tetejét megkenjük tojással. Sütőbe tesszük, és kb. 40 perc alatt ropogósra sütjük.