Csirkés pite majoránnával és baconnel recept

Csirkés pite majoránnával és baconnel
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
5646

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Csirkés pite majoránnával és baconnel

4 személyre

  • 5 szelet füstölt bacon
  • 1 db vöröshagyma
  • 20 dkg sárgarépa
  • 12 dkg zöldbab (vagy ceruzabab)
  • 4 kiskanál szárított majoránna
  • 4.5 dl csirkealaplé
  • 2.2 dl tejföl
  • 35 dkg főtt vagy grillezett csirkehús
  • só, frissen őrölt bors
  • 25 dkg leveles tészta

Elkészítés

A bacont forró serpenyőben megpirítjuk, majd konyhai papírtörlőn leitatjuk róla a zsírt, és apró darabokra vágjuk.

Az apróra vágott hagymát a szalonnazsírban 7-8 percig pároljuk (ha kevés a zsiradék, használhatunk még egy kevés olívaolajat is), majd hozzáadjuk az apróra vágott répát, a zöldbabot és a majoránnát, és 1 percig együtt főzzük.

Felöntjük az alaplével, a zöldségeket puhára főzzük benne, majd amikor a folyadék már majdnem teljesen elfőtt, hozzáadjuk a tejfölt, a szálakra tépkedett csirkehúst és a bacont, és egyet forralunk rajta. Sózzuk, borsozzuk, majd egy közepes méretű hőálló edénybe kanalazzuk.

A leveles tésztát 25-30 cm-es téglalappá nyújtjuk (nagyobbnak kell lennie, mint a sütőedény), majd az edény tetejére fektetjük, a kilógó részeket levágjuk, és a széleit az edényhez tapasztjuk.

A tésztán középen kereszt alakú vágást ejtünk, majd 200 °C-ra előmelegített sütőben 20-22 percig sütjük. Tálalás előtt 10 percet állni hagyjuk.


Csirkés pite majoránnával és baconnel recepthez kapcsolódó receptek

Csirkés pite majoránnával és baconnel

Csirkés pite majoránnával és baconnel

Csirkés pite majoránnával és baconnel

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés