Csirkés pite majoránnával és baconnel

Csirkés pite majoránnával és baconnel

Csirkés pite majoránnával és baconnel

4 személyre

  • 5 szelet füstölt bacon
  • 1 db vöröshagyma
  • 20 dkg sárgarépa
  • 12 dkg zöldbab (vagy ceruzabab)
  • 4 kiskanál szárított majoránna
  • 4.5 dl csirkealaplé
  • 2.2 dl tejföl
  • 35 dkg főtt vagy grillezett csirkehús
  • só, frissen őrölt bors
  • 25 dkg leveles tészta
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A bacont forró serpenyőben megpirítjuk, majd konyhai papírtörlőn leitatjuk róla a zsírt, és apró darabokra vágjuk.

Az apróra vágott hagymát a szalonnazsírban 7-8 percig pároljuk (ha kevés a zsiradék, használhatunk még egy kevés olívaolajat is), majd hozzáadjuk az apróra vágott répát, a zöldbabot és a majoránnát, és 1 percig együtt főzzük.

Felöntjük az alaplével, a zöldségeket puhára főzzük benne, majd amikor a folyadék már majdnem teljesen elfőtt, hozzáadjuk a tejfölt, a szálakra tépkedett csirkehúst és a bacont, és egyet forralunk rajta. Sózzuk, borsozzuk, majd egy közepes méretű hőálló edénybe kanalazzuk.

A leveles tésztát 25-30 cm-es téglalappá nyújtjuk (nagyobbnak kell lennie, mint a sütőedény), majd az edény tetejére fektetjük, a kilógó részeket levágjuk, és a széleit az edényhez tapasztjuk.

A tésztán középen kereszt alakú vágást ejtünk, majd 200 °C-ra előmelegített sütőben 20-22 percig sütjük. Tálalás előtt 10 percet állni hagyjuk.