Csirkesaláta mogyoróval, mentával recept
Beküldő: Receptvarázs Nehézség: Elkészítési idő: 30 perc
Megnézték: |
Gazdag saláta sok hússal, különleges ízvilággal
- 80 dkg főtt csirke
- kevés olaj
- 4 evőkanál frissen aprított menta
- 2 evőkanál frissen aprított korianderzöld
- 0.5 db kígyóuborka
- 8 db koktélparadicsom
- 10 dkg sós mogyoró
Az öntethez:
- 0.8 dl rizsborecet
- 2 evőkanál szilvalekvár
- 0.5 db csilipaprika
Elkészítés
A csirke bőrét óvatosan lefejtjük, egy vékonyan kiolajozott sütőedénybe tesszük, és 220 °C-os sütőben 8-10 perc alatt pirosra sütjük.
A csirkehúst csíkokra vágjuk, majd összekeverjük a mentával, a korianderrel, a vékony csíkokra vágott uborkával és a félbevágott paradicsomokkal.
A borecetet simára keverjük a lekvárral és a kimagozott és apróra vágott csilivel, majd a salátára öntjük, és óvatosan összeforgatjuk.
Az apróra vágott mogyoróval megszórva és a ropogós csirkebőrrel díszítve tálaljuk.
Csirkesaláta mogyoróval, mentával recepthez kapcsolódó receptek
Csirkesaláta mogyoróval, mentával
Gazdag saláta sok hússal, különleges ízvilággal