Csirkesaláta mogyoróval, mentával recept

Csirkesaláta mogyoróval, mentával
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
420

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Gazdag saláta sok hússal, különleges ízvilággal

4 személyre

  • 80 dkg főtt csirke
  • kevés olaj
  • 4 evőkanál frissen aprított menta
  • 2 evőkanál frissen aprított korianderzöld
  • 0.5 db kígyóuborka
  • 8 db koktélparadicsom
  • 10 dkg sós mogyoró

Az öntethez:

  • 0.8 dl rizsborecet
  • 2 evőkanál szilvalekvár
  • 0.5 db csilipaprika

Elkészítés

A csirke bőrét óvatosan lefejtjük, egy vékonyan kiolajozott sütőedénybe tesszük, és 220 °C-os sütőben 8-10 perc alatt pirosra sütjük.

A csirkehúst csíkokra vágjuk, majd összekeverjük a mentával, a korianderrel, a vékony csíkokra vágott uborkával és a félbevágott paradicsomokkal.

A borecetet simára keverjük a lekvárral és a kimagozott és apróra vágott csilivel, majd a salátára öntjük, és óvatosan összeforgatjuk.

Az apróra vágott mogyoróval megszórva és a ropogós csirkebőrrel díszítve tálaljuk.


Csirkesaláta mogyoróval, mentával recepthez kapcsolódó receptek

Csirkesaláta mogyoróval, mentával

Csirkesaláta mogyoróval, mentával

Gazdag saláta sok hússal, különleges ízvilággal

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés