Csirkeszaté földimogyoró-mártással recept

Csirkeszaté földimogyoró-mártással

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
1178

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

  • 50 dkg csirkemellfilé bőr nélkül
  • 0.5 kiskanál őrölt koriander
  • 0.5 kiskanál frissen őrölt fekete bors
  • csipetnyi tengeri só
  • 2 db nagy uborka
  • 1 db kis piros húsú paprika
  • 2 evőkanál rizsbor (mirin)
  • 2 kiskanál szezámolaj
  • 2 kiskanál cukor
  • 0.5 kiskanál szárított összezúzott csilipaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 9 dkg pörkölt földimogyoró
  • 1.5 dkg friss korianderzöld
  • 12.5 dkg csirkealaplé
  • 2 evőkanál zöldcitromlé

A díszítéshez

  • 1 db citrom gerezdekre vágva
  • 1 db citrom gerezdekre vágva

Elkészítés

Az uborkát és a piros húsú paprikát megmossuk, szárazra töröljük és felkockázzuk. Egy közepes méretű rozsdamentes tálban összekeverjük a rizsbort, a szezámolajat meg a csilipaprikát 1 kiskanál cukorral. Hozzáadjuk az uborkát és a paprikát, majd az egészet összeforgatjuk. Tálalásig a hűtőszekrénybe tesszük.

A csirkemellet 3 cm- es kockákra vágjuk, egy másik közepes méretű tálban összekeverjük az őrölt korianderrel, a borssal és a tengeri sóval, és félrerakjuk.

A mártáshoz megtisztítjuk és összezúzzuk a fokhagymát. A földimogyoróval, a friss korianderrel, az alaplével, a citromlével és a maradék cukorral háztartási robotgépben összedolgozzuk. Tálalótálba öntjük.

A kerti grill sütőlapját vagy rácsát vékonyan bekenjük olajjal, és közepes- magas hőfokra előmelegítjük. Felhúzzuk a csirkefalatokat 8 nyársra, a grillrácsra tesszük, és közvetlenül a hőforrás fölött 5 percig grillezzük őket, amíg átsülnek, közben mindegyiket egyszer megfordítjuk. A csirkenyársakat földimogyoró-mártással és uborkasalátával tálaljuk, és citromgerezdekkel díszítjük.

A recept tápértéke:

330 kcal (1377 kJ),
38 g fehérje,
14 g zsír,
12 g szénhidrát


Csirkeszaté földimogyoró-mártással

Csirkeszaté földimogyoró-mártással

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés