Csőben sült almás kalács recept

Csőben sült almás kalács
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

80 perc

Megnézték:
1439

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez a csőben sült almás kalács egy eredeti erdélyi recept. Nem könnyű elkészíteni, de megéri a fáradozást.

4 személyre

  • 50 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • 1 csomag szárított élesztő
  • 3 db tojássárga
  • 4 ek cukor
  • meleg tej
  • 5 dkg vaj
  • 4 db nagyobb idared vagy jonatán alma
  • 1 db citrom
  • fahéjas vaníliás porcukor
  • 1 db tojás a kenéshez

A díszítéshez

  • fahéjas porcukor

Elkészítés

A tészta hozzávalóból könnyen gyúrható anyagot készítünk. Ezután olvasztott vajjal meglocsoljuk és konyharuhával letakarva langyos helyen a duplájára kelesztjük. Ha megkelt, a tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk és 1/2 cm vastagra nyújtjuk, majd 8, az alma átmérőjénél kicsit nagyobb korongot szaggatunk belőle. A többi tésztából ujjnyi vastagságú tésztákat sodrunk.

Ezután az almákat meghámozzuk, hosszában félbevágjuk és egy-egy fél almát egy-egy tésztakorongra teszünk. Megkenjük friss citromlével, hogy ne barnuljon be, majd megszórjuk fahéjas cukorral, a tészta szélét megkenjük tojással és a tésztacsíkokkal berácsozzuk. Ezután az egészet lekenjük a tojással, újból kelesztjük és 170 fokos sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütjük. Ha elkészült az almás kalács, langyosra hűtjük és fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk.


Csőben sült almás kalács recepthez kapcsolódó receptek

Csőben sült almás kalács

Csőben sült almás kalács

Ez a csőben sült almás kalács egy eredeti erdélyi recept. Nem könnyű elkészíteni, de megéri a fáradozást.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés