Csőben sült karfiol házilag recept

Csőben sült karfiol házilag
4.5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
9569

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Jól bevált, egyszerű egytál étel a csőben sült karfiol.

4 személyre

  • 1 kg karfiol
  • 5 dl tej
  • 1 ek vaj
  • 3 ek liszt (vagy 4 ek)
  • 15 dkg keménysajt
  • szerecsendió
  • 2 db tojás

Elkészítés

A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, majd sós forró vízben 10 percig előfőzzük kevés citromlé kiséretében. Leszűrjük, és egy kivajazott jénai tál aljára rakosgatjuk.

Elkészítjük a besamelt: 2 ek vajat hevítünk, lisztet keverünkk bele, majd felöntjük tejjel, és sűrűre főzzük. Vigyázzunk, ne legyen túl sűrű, inkább hígabb, mert még a sajtot is belereszeljük, és jól összekeverjük. Ha kihűlt, a két tojást is belekeverjük, majd szerecsendiót reszelünk ízesítésként a mártáshoz, és ezt követően a karfiolra öntjük.

A tetejére is reszeljünk egy kevés sajtot. Forró sütőbe tesszük és 15 perc alatt aranybarnára sütjük. Felkockázva tálaljuk.


Csőben sült karfiol házilag recepthez kapcsolódó receptek

Csőben sült karfiol házilag

Csőben sült karfiol házilag

Jól bevált, egyszerű egytál étel a csőben sült karfiol.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés