Csőben sült padlizsán recept

Csőben sült padlizsán
4.5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

25 perc

Megnézték:
7101

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Nápoly környékéről származó, közismert padlizsánsült a parmigiana di melanzane. Ez a könnyen elkészíthető változat jól példázza, hogy az olasz tájkonyha bővelkedik egyszerű, de ízletes fogásokban.

4 személyre

  • 50 dkg padlizsán
  • 8 evőkanál olívaolaj
  • 12.5 dkg mozzarella sajt
  • 1 kis csomó bazsalikom vagy oregano (szurokfű)
  • 20 dkg áttört paradicsom
  • só és fekete bors
  • 2.5 dkg friss parmezán sajt

Elkészítés

A padlizsánt megmossuk, megtisztítjuk és keresztben vékony szeletekre vágjuk.

Egy nagy vagy két kisebb serpenyőben felforrósítunk 2 evőkanál olajat, és a padlizsánszeleteket adagonként magas hőfokon mindkét oldalukon aranybarnára sütjük benne. Ha kevés az olaj, utánaöntünk.

A grillsütőt a legmagasabb hőfokon előmelegítjük. A mozzarellát vékonyan felszeleteljük. A bazsalikomot és az oreganót megmossuk, szárazra töröljük és mindegyikből összevágunk 2 evőkanálnyit. Félretesszük.

Egy tűzálló tálba rétegezve lerakjuk a padlizsánszeleteket, a mozzarellát, az áttört paradicsomot és a zöldfűszereket. Minden réteget megsózunk és megborsozunk.

A parmezánt lereszeljük és a tetejére szórjuk. A lerakott padlizsánt 4–5 perc alatt a grillsütőben aranybarnára sütjük.

Tipp:

A lerakott padlizsánt köretként adhatjuk grillezett húsokhoz, pl. báránybordához vagy -steakhez, főtt fehér húsú halhoz vagy rizottóhoz.

A recept tápértéke:

TÁPÉRTÉK EGY ADAGBAN: 323 kcal/1357 kJ energia, 5 g szénhidrát, 12 g fehérje, 28 g zsír (ebből 8 g telített zsírsav), vitaminok: B-vitaminok és E-vitamin


Csőben sült padlizsán recepthez kapcsolódó receptek

Csőben sült padlizsán

Csőben sült padlizsán

Nápoly környékéről származó, közismert padlizsánsült a parmigiana di melanzane. Ez a könnyen elkészíthető változat jól példázza, hogy az olasz tájkonyha bővelkedik egyszerű, de ízletes fogásokban.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés