Csőben sült sonkás póréhagyma recept

Csőben sült sonkás póréhagyma
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
2649

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A sonkaszeletekbe csomagolt póréhagyma daraboknak a ropogósra sütött sajt ad különlegesen finom ízt.

4 személyre

  • 4 szál vastag póréhagyma
  • 8 szelet főtt sonka
  • 2 evőkanál vaj
  • 5 dkg eidami sajt
  • 2 evőkanál tejföl
  • 3 szál petrezselyem
  • 2 evőkanál liszt
  • reszelt szerecsendió
  • zsiradék a sütőformához

Elkészítés

Távolítsuk el a póréhagyma külső leveleit, mossuk meg,vágjuk mindegyik szálat keresztben ketté, hogy összesen 8 darabot kapjunk. Kevés sós vízben lefedve főzzük 12 perc alatt puhára. Csepegtessük le, a főzővizet fogjuk fel és tegyük félre.

Göngyöljük be a póréhagymadarabokat a sonkaszeletekbe. Kenjünk ki egy tűzálló tálat, és tegyük bele a göngyölegeket. Készítsünk a vajból és a lisztből világos rántást. Fokozatosan engedjük fel a póréhagyma főzőlevével, és kavarjuk, amíg sima mártást nem kapunk. Ízesítsük szerecsendióval.

Mossuk meg a petrezselymet, és vágjuk apróra. Reszeljük le az eidami sajtot. Adjuk a tejszínt és a sajtot a mártáshoz. Öntsük a póréhagymára, szórjuk rá a petrezselymet, és a sütőben süssük szép pirosra.

Tipp:

Felső/alsó láng: 200 °C
Gáz: 3-4. fokozat
Nagymama tanácsa: A póréhagyma szép zöld marad, ha miután megmostuk, meglocsoljuk citromlével, és 10 percig hagyjuk rajta felszívódni.


Csőben sült sonkás póréhagyma

Csőben sült sonkás póréhagyma

A sonkaszeletekbe csomagolt póréhagyma daraboknak a ropogósra sütött sajt ad különlegesen finom ízt.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés