Csokikrémes rolád

Csokikrémes rolád

Gyorsan elkészülhetünk vele, hiszen nem olyan bonyolult sütemény. Viszont annál finomabb, ha az illető csokiimádó!

4 személyre

  • 5 db tojás közepes nagyságú
  • 3 evőkanál extra süteményliszt (Nagyi lisztje)
  • 2 evőkanál sötét kakaópor (Holland)
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • csipet só

A krémhez:

  • 15 dkg mascarpone sajtkrém
  • 15 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg vaj
  • 2,5 dl tejszín
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A krémet elkészítjük előző nap. A csokoládét gőz felett felolvasztjuk, a tejszínt hozzáadjuk, és az 5 dkg vajat. Sűrűre keverjük, és hagyjuk kihűlni. Másnap használjuk fel. Habverővel kihabosítjuk. A puha vajat a porcukorral habosra felverjük, hozzáadjuk a szoba hőmérsékletű krémsajtot (fontos, hogy ne legyen hideg), és összekeverjük, majd a csokikrémhez adva egy csodás állagú krémet keverünk ki. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét a cukorral habosra felverjük a csipet sóval. Ezután a lisztbe keverjük a kakaóport. A sárgákat egyenként belekeverjük a fehér habba, majd a kakaós lisztet beleszitálva körkőrös mozdulattal egy szilikon lapát segítségével krémes állagú piskótát keverjünk ki. A masszát a zsírpapírral bélelt tepsibe öntjük, és egy kenőkés segítségével egyenletesre kenjük. 200 fokon előmelegített sütőben sütjük 180 fokon, alsó sütés is legyen. 10 perc alatt elkészül. Ezután kivesszük a sütőből, és még melegen lehúzzuk róla a papírt. Átfordítjuk a másik felére a papírnak, és feltekerjük a piskótát. Ha kihűlt, az előre elkészített krémmel megkenjük. Feltekerjük szorosan, a hajtás mindenkor alul legyen. Porcukorral megszórva kínáljuk szeletekre vágva.