Csokipudingos batyu recept

Csokipudingos batyu
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Alexandrusz

Nehézség:

Elkészítési idő:

80 perc

Megnézték:
1200

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Hirtelen ötlet volt, mert semmi nem volt itthon a csokipudingon kívül. Leveles tésztával akartam csinálni, de az sem volt, így gyúrtam egy kelt tésztát..így is isteni!

4 személyre

  • Tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg kristálycukor
  • csipet só
  • 25 gr olvasztott vaj
  • 160 ml langyos tej
  • 1 db tojás
  • 3.5 gr száraz, por élesztő
  • 1 csomag vaníliás cukor

A tészta kenéséhez:

  • 1 evőkanál olaj
  • 1 kiskanál vaj
  • a tetejére porcukor és vaníliás cukor keveréke

Elkészítés

Minden tészta hozzávalót egy tálba teszünk, és jól összekeverjük, majd meggyúrjuk. (arra figyeljünk hogy a só nem érintkezzen közvetlenül az élesztővel.) 50 percig 2x-esére kelesztjük. Amíg kel, megcsináljuk a pudingot, a tasak hátulján lévő utasítás szerint, csak 4 dl tejjel, nem 5.

Mikor a tészta megkelt, kinyújtjuk jó vékonyra (ha nem megy egybe akkor felezzük el a tésztát, és egyesével nyújtsuk.) majd, négyzetekre szeleteljük, és megkenjük az olajos, vajas keverékkel. Utána rátesszük a pudingot, és minden sarkát a közepébe hajtunk, hogy batyut kapjunk. Ismét megkenjük a vajas, olajos cuccal, majd betesszük a hideg sütőbe.

Amíg a sütő felfűt 180 fokra addig is kel a tészta úgyhogy hagyjunk helyet a batyuk között hogy keljenek. Mikor elérte a 180 fokot, 5-10 percig (a teteje barnulásáig) sütjük. Melegen kivesszük, és a vaníliás-porcukros keverékkel megszórjuk. Ne együk nagyon melegen, nehogy megfájduljon a hasunk. :))


Csokipudingos batyu recepthez kapcsolódó receptek

Csokipudingos batyu

Csokipudingos batyu

Hirtelen ötlet volt, mert semmi nem volt itthon a csokipudingon kívül. Leveles tésztával akartam csinálni, de az sem volt, így gyúrtam egy kelt tésztát..így is isteni!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés