Csokirolád recept

Csokirolád
4 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
3387

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Retrolád - lehengerlően csokis!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 5 dkg liszt
  • 5 dkg porcukor
  • 5 dkg vaj
  • 2 db tojásfehérje

A töltelékhez:

  • 1.2 dl tejszín
  • 25 dkg étcsokoládé
  • 6 dkg vaj
  • 1 evőkanál porcukor

A csokimázhoz:

  • 0.8 dl tejszín
  • 1 evőkanál vaj
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg tejcsokoládé
  • 1 csipet só

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. A lisztet és a porcukrot egy edénybe szitáljuk, majd összedolgozzuk a szobahőmérsékletű vajjal és a tojásfehérjével.

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, a masszából evőkanálnyi adagokat kanalazunk rá, majd korong alakúra lapítjuk.

A korongokat 5-6 perc alatt aranybarnára sütjük, majd amíg melegek és formázhatók, egy henger alakú tárgyra hajlítjuk őket.

A töltelékhez felforrósítjuk a tejszínt, hozzáadjuk az apró darabokra tört csokoládét, a vajat és a porcukrot, és addig kevergetjük, míg a csoki fel nem olvad, majd félretesszük hűlni.

Amikor kihűlt, az ostyahengerekbe töltjük.

A máz hozzávalóit lassú tűzön felhevítjük, majd alaposan elkeverjük, hogy krémes állagú legyen.

Az ostyahengereket egy rácsra helyezzük, rácsorgatjuk a csokimázat, majd egy spatulával elsimítjuk rajtuk. Néhány óráig állni hagyjuk.


Csokirolád recepthez kapcsolódó receptek

Csokirolád

Csokirolád

Retrolád - lehengerlően csokis!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Csokirolád recepthez

Kissné Madarasi Erika - 2011. május 11.
Gratulálok nagyon finom